WFCKU5HH79

Mikko Kuuselan kovuus yllätti Kuortaneen – ”Meillä ei ollut mitään etukäteismateriaalia”

30.1.2023

Lukko-Kuortaneen Murikat 3–1 (25–22, 25–14, 23–25, 25–20)

Kuortaneen Murikoiden maajoukkuevalmentaja Oskar Muurinen antoi vilpittömän tunnustuksen Luja-Lukon sunnuntaiselle ykkössarjaesitykselle.

Pälkäneläisjoukkue kokosi rivinsä upeasti kahden vaikean ottelun jälkeen ja pehmitti nuorten maajoukkuepelaajat jännittävien vaiheiden jälkeen.

Samalla iskettiin uusi luku seurahistoriaan. Lukko pehmitti Murikat ensimmäisen kerran kautta aikojen ja otti illan kruunuksi vielä täydet kolme pistettä. Samalla joukkue nousi ykkössarjataulukossa kuudenneksi ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

– Pälkäne pelasi kypsemmin kuin me ja antoi meille oppitunnin viisaasta lentopallosta. Kokeneet kaverit hoitivat vaikeat paikat fiksusti peippaamalla ja panemalla meidät pelaamaan, Muurinen kehui.

Hakkuriksi istutetun Mikko Kuuselan vahva panos yllätti vieraat. Kuusela hoiti vasurillaan mestarillisesti hankalia paikkoja ja tehtaili komeat lukemat 18/+11. Lukon viisas pelintekijä Jere Puolakka ruokki kuumaa hyökkääjää runsaasti.

– Mikko oli meille kanto kaskessa. Oli yllätys, kuinka kovan pelin hän veti kakkospaikalta. Meillä ei ollut Mikosta mitään etukäteismateriaalia, Muurinen suitsutti.

– Mikko ilmoitti ennen peliä haluavansa parhaan pelaajan palkinnon. Hän osoittautui sanojensa mittaiseksi mieheksi, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen virnuili.

Sentteri Verneri Halttula säesti hakkuria vahvasti. Halttula päätti keskihyökkäyksiä terävällä kädellä ja tarjosi varmasti ison ilonaiheen hänen 80-vuotispäiväänsä juhlistaneelle isoisälle. Eero Halttula seurasi peliä paikan päällä.

Akaa-apu Jere Tikkala toi Lukon kaipaaman rauhan vastaanottoon, aiheutti vastapuolelle tärinää painavilla syötöillänsä ja lisäsi myös hyökkäysvoimaa.

Köykän sentteriveljesten välinen taisto toi lisäväriä kamppailuun. Oli näkemisen arvoista, kun Lukon keskimies Miko Köykkä otti kerran kiinni pikkuveljensä Matin.

Lukko on hävinnyt tällä kaudella useita tiukkoja eriä ja menettänyt matkan varrella isojakin johtoja, mutta nyt kellossa oli toinen ääni. Kotijoukkue nousi avauserän voittoon kuuden pisteen takaa. Kuortane oli niskan päällä myös neljännen erän alussa, mutta isännät eivät antaneet tippaakaan periksi.

– Vaikka erien alut olivat vaikeita, niin luotettiin omaan suunnitelmaan ja painettiin sen mukaan eteenpäin. Pojille iso kiitos neljännen erän muutoksesta, kun kaivoimme taisteluhampaat esiin ja ryhdyimme pelaamaan, Miettinen kiitteli.

Murikat ei löytynyt tällä kertaa keinoja jämäkästi esiintyneen kotijoukkueen murentamiseen.

– Meidän homma pysyi kasassa ainoastaan ensimmäisen erään puoliväliin asti. Lisäksi saimme kolmannessa erässä pienen työvoiton. Peliämme leimasi kärsimättömyys. Teimme liikaa hölmöjä ja huolimattomia virheitä, Muurinen summasi.

Muurinen jakoi kehut Lukon ohella myös Kostia Areenalle.

– Pälkäneelle on aina hienoa tulla pelaamaan. Tämä on upea ja erinomaisesti lentopallolle soveltuva paikka. Halli kerää varmasti suitsutusta myös pelaajilta, Muurinen tuumi.

Lukon pistejahti jatkuu ensi lauantaina Savonlinnassa kovassa vedossa olevan sarjakakkosen East Volleyn vieraana.

Sunnuntai-illan hahmot. Mikko Kuusela (oik.) aiheutti Kuortaneen torjunnalle jatkuvaa päänsärkyä, Verneri Halttula tarjosi isoisälleen mieluisan 80-vuotislahjan. Kuva: Juuso Koro.