WFCKU5HH79

Niilo Nurmi ei pystynyt vastustamaan kiusausta – Libero palasi Lukon vahvuuteen: "Yksi pojista"

20.10.2023

Pirkkalalainen taiteilijasielu Niilo Nurmi oli vielä kesähelteillä sitä mieltä, ettei opiskeluiden ja töiden lomasta löydy riittävästi aikaa tavoitteelliseen lentopallon pelaamiseen.

Mutta kuinka ollakaan – vikkelä libero ei pystynyt vastustamaan kiusausta vierailtuaan muutaman kerran prameassa Kostia Areenassa.

– Jo parin treenin jälkeen tuntui siltä, että olin yksi pojista sekä juttujen että tason puolesta. Molemmat osuivat kuin nenä päähän, Nurmi kuvaili.

Kun vielä Lukolta puuttui tämän pelipaikan spesialisti, Nurmi ei pystynyt vastustamaan kiusausta. Hän päätti palata pälkäneläisjoukkueen vahvuuteen reilun kolmen vuoden tauon jälkeen. Sopimus viimeisteltiin kuntoon keskiviikkoiltana.

Nurmi, 24, pelasi Lukon paidassa jo viime lauantaina Rantaperkiön Iskua vastaan ja nappasi joukkueen parhaan pelaajan palkinnon heti kylmiltään mattilamaiseen tyyliin.

– Pälkäneellä on nyt parempi jengi kuin kertaakaan tähän asti. Meidän pitäisi kairata itsemme neljän parhaan joukkoon. Uskon vahvasti, että olen joulun jälkeen kilpailukykyinen libero markkinaan peilaten, Nurmi muotoili.

Miltä ensimmäinen ykkössarjapeli tuntui?

– Hiha tärisi vähän avauserän puoliväliin asti, mutta sen jälkeen homma alkoi sujua. Peli kulki taukoon nähden yllättävän hyvin. Annan itselleni arvosanan 8,5, Nurmi vastasi.

Pälkäne on Nurmelle tuttu paikka juniorivuosilta. Hän liittyi Lukon vahvuuteen 17-vuotiaana nassikkana ja pääsi kokemaan tarunhohtoisen Paelkaene Gardenin maineikkaat perjantai-illat. Silloin päätykatsomossa (ja Kostian Kievarissa) riitti tunnelmaa tuloksesta riippumatta.

– Meillä oli silloin tosi kiva ja yhtenäinen jengi.

Siihen aikaan Nurmi, Akseli Viitala ja kumppanit olivat vielä niin pieniä poikia, että salin nurkkaan olisi pitänyt pystyttää leikkikehä. Välillä keskinäinen nahistelu kiinnosti poikia enemmän kuin lentopallon pelaamaan.

– Kehää tarvittaisiin edelleen ainakin Veetiä (Lassilaa) ja Akia (Tuomivaaraa) varten. Tai vähintään häkki pitäisi saada. Johto voisi kysyä Pälkäneen pormestarilta, löytyisikö budjetista varat vielä tähän. Ei se kauheasti maksaisi, Nurmi innostui.

Hän haluaisi vaalia ilmiselvästi omaa perintöänsä.

Moni jäi ihmettelemään, kun Nurmi vetäytyi joukkueesta koronakeväänä 2020 Lukon saatua ykkössarjapaikan. Siinä vaiheessa takakentän erikoismiehellä oli sata rautaa tulessa.

Hän halusi testata punttituloksensa hiukan kovemmassa seurassa kuin Ville Mattilan kanssa. Myös biitsikentät kiehtoivat kovasti.

Kun päälle tulivat vielä opinnot ja työt, vuorokaudesta meinasivat loppua tunnit kesken. Siinä vaiheessa hänen oli pakko jättää Pälkäneen lentopalloyhteisö, vaikka hän viihtyi siellä erinomaisesti.

Mutta ero jäi vain tilapäiseksi.

Jatkossa Nurmella on taas hiukan enemmän aikaa, kun hän valmistuu lähiaikoina tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Rinnalla on toki tuotannon suunnittelupäällikön työ sähköautojen latausjärjestelmiä valmistavassa yrityksessä.

Väliin tuli vielä vuoden vaihto-opiskelujakso Berliinissä.

– Opin siellä oluenjuonnin ja siinä sivussa vähän saksan kieltäkin, Nurmi heitti.

Nurmen seuraavana haasteena on lauantainen vieraskamppailu ykkössarjan ylivoimaista valtiasta Lempo-Volleyta vastaan. Hän pelasi taannoin vuoden Lempäälässä ja tuntee näin Hakkarin pölypesäkkeet paremmin kuin omien taskujensa sisällön.

Aamulehden näyttämä Pirkanmaan derby alkaa klo 15.

Punttisali oli Niilo Nurmelle juuri oikea paikka kuvauksia varten. Hän on tottunut antamaan raudalle kyytiä. Kuva: Asko Niemi.