WFCKU5HH79

Nyt uusi korttipakka ja äkkiä – Lukon vahvuuteen palannut Tuomas Lehtilä on tottunut harjaamaan myös joukkuekavereita

3.7.2023

Ilmainen vinkki Luja-Lukon ykkössarjajoukkueelle tulevaksi kaudeksi – kannattaa hommata pelimatkoille uusi korttipakka. Varmuuden vuoksi.

Tikkipokkakuningas Tuomas Lehtilä palaa näet joukkueeseen täynnä virtaa ja aikoo harjata muut aiempien kausien tapaan.

– Muilla on ollut välillä rankkaa, kun ”Tumppi” on vienyt autot, talot ja vaimot. Uusille pelaajille on syytä nostaa heti varoittava sormi pystyyn, virkaveli Verneri Halttula huokaisi.

Pälkäneläispelaajat saivat viime syksynä hetkeksi rauhan, kun 24-vuotias ja 188-senttinen keskitorjuja veti hiukan happea.

– Tauko teki hyvää siihen kohtaan. Hain harjoittelumotivaatiota ja löysin sen nopeasti, Lehtilä tuumi.

Lehtilä palasi riveihin jo marraskuussa, kun toisen tolpan Reko Käenniemen akillesjänne katkesi.

– Lähdin tietysti avuksi, kun sitä tarvittiin. Kuten lupasin jo ennen kauden alkua.

Nyt hän on ollut mukana täydellä höökillä alusta lähtien.

– Odotan uutta opiskelupaikkaa kuumeisesti. Tampereen vilinä tuli tutuksi jo viime vuonna. Tuskin siinä suhteessa tulee eteen enää mitään isoa yllätystä.

Lehtilästä on kasvanut Lukko-legenda paitsi suurpälkäneläisten juuriensa myös armeija-aikansa seurauksena. Vuolijoen oma poika palveli Parolan toisessa ohjusilmatorjuntapatterissa niin tunnollisesti, ettei ehtinyt edes Lukon saunailtoihin.

Lukko-luotsi Ville Mattila totesi kerran, että Lehtilä palveli maata 12 kuukautta ja oli siitä 13 kuukautta teltassa. Mattila puhuu paljon. Välillä kannattaa päästää jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta samantien ulos, mutta tällä kertaa sanoista löytyi totuuden siementä.

Lehtilä vahvisti sopimuksenteon yhteydessä, ettei arvio ole täysin tuulesta temmattu. Hän piti palvelusaikanaan kirjaa telttaöistä ja päätyi lukemaan 93. Kun päälle lisätään kahdet kertaukset, hän rikkoi maagisen sadan rajan. Enää ei olla kaukana SE-lukemista.

Niinpä nyt sopii kysyä, osaatko koota teltan jo unissasikin?

– Kyllä se onnistuu, mutta ei hönössä.

Lehtilä on kuulunut äärirajamiehiin harjoitusissa. Välillä osanottoprosentti on kolkutellut sataa, välillä se on hiponut nollaa. Kuinka tällä kertaa?

– Eiköhän se asetu lähelle sataa, kun ei tarvitse olla armeijassa, Lehtilä vakuutti.

Pälkäneläisaspekti on syytä tuoda esiin tässäkin tapauksessa. Hän on Suur-Pälkäneen poikia Käenniemen tapaan.

Kun innokkaimmat fanit kuulivat Lehtilän sopimuksesta, he pyysivät esittämään sentterille yhden kysymyksen. Toteutamme mielellämme Paavon ja Mirjamin toiveen. Kas tässä – löytyykö Vuolijoelta mitään muuta kuin metsää?

– Ei juuri muuta kuin pieni urheilukenttä. Siinä on talvisin ulkojää. Olen pelannut siellä usein biitsiä, Lehtilä esitteli vajaan 50 asukkaan kylää.

Lehtilä aloitti lentopallouransa aikoinaan maineikkaassa Luolajan Kajastuksessa. Syy oli selkeä – Hämeenlinnaan oli helpointa kulkea.

Ei aikaakaan, kun Lehtilä löysi tiensä Paelkaene Gardeniin ja nousi kulttipaikan syövereiden kautta ykkössarjan parrasvaloihin.

Lukkoon palannut Tuomas Lehtilä on Suur-Pälkäneen omia poikia. Kuva: Asko Niemi.