WFCKU5HH79

Pälkäneellä viihtyvä Verneri Halttula oli myyty mies, kun pelimatkoille luvattiin iso bussi

1.7.2023

Luja-Lukon mediamagneetti Ville Mattila kiitteli vuolaasti ykkössarjajoukkueen johdon valitsemaa linjaa.

Ikinuori apuvalmentaja ei tahtonut pysyä housuissaan, kun hän kuuli pälkäneläisten tehneen kaksi ensimmäistä sopimusta keskitorjujien kanssa.

Jo aiemmin kiinnitetty Lukko-legenda Reko Käenniemi sai seurakseen viime kauden läpimurtopelaajan Verneri Halttulan.

– Vihdoinkin Lukon toppatakkiosasto on tehtäviensä tasalla. Tässä on ilmiselvästi kyse keskareiden kunnianpalautuksesta. Jokainen vähänkin lajia ymmärtävä tietää, että keskarit pitää lukita ensimmäisenä, Mattila paasasi.

Ikävuosien hidastaman Mattilan saarnat ovat tarttuneet pelottavasti Käenniemeen.

– Pitää hämmästellä, miksei seurajohto ollut kutsunut mediaa ja yleisöä Kostialle, kun kuninkaalliset keskitorjujat kiinnitettiin, Käenniemi innostui.

Mielipide oli paljon realistisempi lyhyen tuumaustauon jälkeen.

– Ehkä niitä olikin kutsuttu, mutta ketään ei kiinnostanut, Käenniemi vakavoitui.

Pälkäneellä viihtyvä Halttula myönsi rehellisesti, että tulevan syksyn tapahtumat pelottavat hiukan.

– Saas nähdä, miten käy. Tulin tänne passarina, pelasin ensimmäisen ykkössarjakauden hakkurina ja sen jälkeen tuli siirto keskelle. Varmaan pitää toivoa, että saisin lokakuussa syntymäpäivälahjaksi hihalyönnin, Halttula heitti.

Ylöjärven kasvatti on seurannut joukkueen kokoamista otsa kurtussa.

– Muilta tonteilta löytyy kyllä kovia kavereita, mutta kun tuo liberon paikka on vielä tyhjänä.., Halttula puntaroi.

Halttula löysi lisää virtaa toissa kaudella jätettyään lentopallon kokonaan muutamaksi kuukaudeksi. Hän lähti Portugaliin vaihto-oppilaaksi ja latasi akkujansa kansainvälisen liiketalouden parissa.

– Porton baarikatu oli ihan mukava paikka, mutta aikansa kutakin. Harjoittelumotivaatio kasvoi tuntuvasti tämän pätkän jälkeen. Seurasin Lukon esityksiä tiiviisti myös Portugalista käsin. Kun palasin Suomeen, osoitteesta ei ollut epäilystäkään.

Lukko otti 24-vuotiaan ja 191-senttisen monitoimimiehen avosylin vastaan.

– Täällä on hieno porukka. Olemme päässeet samalla rungolla jo aika pitkälle – ja nyt uudet kaverit tuovat vielä oman piristysruiskeensa. Olen pelannut aika monessa seurassa – eikä homma ole toiminut missään näin hyvin. Organisaatio on erinomainen, Halttula suitsutti.

Halttulan mairea ilme oli näkemisen arvoinen Lukon lentopallopomon Asko Niemen lupauksen jälkeen. Nalle vakuutti, että Lukko käyttää tulevan kauden vierasreissuilla pelkästään isoa bussia. Tämä ei koske tietenkään Tampereen ja Lempäälän keikkoja. Ne ovat niin lähellä, että matka taittuu vaikka kävellen.

Tosin Niemi turvautui kerran taksiin käydessään Hakkarissa.

– Olin ihan myyty, kun Nalle otti ison bussin puheeksi, Halttula myönsi.

Söikö pienempi auto pelihuumoria?

– Minibussi oli ihan hanurista. Istuin yhden reissun Ruoholan Aarnin vieressä. Sen jälkeen polvet huusivat hoosiannaa. Tajusin kerrasta, ettei bussijalat ole pelkkä myytti.

Halttula kuului taannoin Tampereen tunnetuimpiin Aamulehden ja Helsingin Sanomien myyjiin. Tarinoiden mukaan Halttula kaupitteli välillä lehtiä myös tilaajille. Paras esimerkki kuultiin Prisman suunnalta – Halttula väitti kirkkain silmin, että pätkätilaus on halvempi vaihtoehto kuin ilmaiskappale.

Käytitkö koskaan parasta valttia ”sieltä löytyy myös Perkiön tekemiä juttuja”?

– Kokeilin sitäkin. Joissakin tilanteissa vaikutus oli vähän negatiivinen, Halttula totesi.

Verneri Halttulasta on kasvanut luotettava ykkössarjapelaaja Pälkäneellä. Kuva: Asko Niemi.