Peli vei Hämäläisen mennessään – Lukolle paljon oppimateriaalia Hakkarista

4.9.2021

Lempo-Volley-Lukko 4–0 (25–21, 25–16, 25–19, 25–13)

Tamperelainen valmentajalegenda Juha Hämäläinen valmistautui tyynenä – ainakin omien puheidensa mukaan – kauden ensimmäiseen otteluunsa Luja-Lukon riveissä.

– Ei jännitä... Täytyy vaan tyhjentää tiskikone ennen peliin lähtöä, ettei tule sanomista, Hämäläinen heitti.

Kuuluisa pelisilmä oli kunnossa.

– Kun tekee näitä hommia, on tärkeätä pitää rouva tyytyväisenä, Hämäläinen kiteytti.

Sen jälkeen mestariluotsi pääsi lähtemään levollisin mielin Hakkariin tutkailemaan Lukon ja ykkössarjan kestomenestyjän Lempo-Volleyn nykyvirettä.

Ja niinhän siinä kävi, että peli vei mennessään. Muutamalla aikalisällä Hämäläinen näytti oikeaoppisia suorituksia niin kuin Iskun kultavuosina. Hyvä, ettei heittänyt tiikeriä perään.

– Taas tuli paljon arvokasta oppia minulle ja pojille, Lukon otteluvalmentaja Petteri Peräseinä-Miettinen kiitteli.

Miettisen bravuuri oli elävästi Hakkarin innokkaimpien katsojien mielessä.

– Ei taitaisi Petteri saada palloa peräseinään asti tässä salissa, lempääläläinen lentopallomies heitti.

Letkauttaja ei halunnut nimeänsä näkyviin.

Kamppailun jälkeen Hämäläinen oli tutun analyyttinen hänelle tyypillisellä positiivisella tavalla.

– Hyvä ja tarpeellinen peli. Terävä alku – johdettiin aika pitkään. Aluksi hyökkäyksen aggressio ja tehot olivat ihan Lempon tasolla. Pojilla oli tosi kova asenne myös puolustuksessa. Silloin nähtiin, että parhaalla tasollamme pystymme haastamaan myös kärkiporukoita, Hämäläinen summasi.

Pelin edetessä alkoi tulla Hämäläisen kaipaamaa oppimateriaalia.

– Totuus rupesi valkenemaan – ja saimme hyödyllistä vastinetta illalle. Löytyi useita parannettavia kohtia: vastaanotto, torjunnan paikka ja tiiveys, syöttöaggressiivisuus ja henkilökohtaiset kehittämiskohteet, joita saimme muistiin varsinkin uusilta kavereilta.

Sopii muistaa, että tämä oli ensiesiintyminen Lukossa (LP-peli vielä lämmittelyä) Atte Puholaiselle, Jonne Haavistolle, Roope Kemiselle ja Jouni Laineelle. Lisäksi Valtteri Tynys pelasi ensimmäisen täyden ottelun liberon roolissa.

Haavisto pääsi passaamaan kaksi ensimmäistä erää entisessä kotisalissaan.

Lukko ryhtyi pyörittämän vaihtorulettia vinhasti kahden erän jälkeen ja sai tätä kautta lisäinformaatiota tuleville viikoille.

Kaikki matkassa olleet kolmetoista kaveria pääsivät kentälle.

Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää oli perjantai-illan kiistaton kuningas. Tuore ukkomies taisi olla vielä häidensä lumoissa paukuttaessaan 26 pistettä kovilla tehoilla.

Lukko esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisölleen keskiviikkona 15.9. Silloin Kostialle saapuu liiganousua rakentava Rantaperkiön Isku. Työtä johtaa Lukon edellinen koutsi Heikki Hemuli-Kosonen.

Lukkoon siirtynyt passari Jonne Haavisto pääsi avaukseen entisessä kotisalissaan. Valtteri Tynys (oik.) puki liberon paidan päällensä. Kuva: Antti Raunio.