Perkiö jatkaa Lukon tukipilarina – Valmentaja riensi heti Panamaan

11.8.2021

Luja-Lukon äänitorvi Ville Silinterihattu-Mattila päätti jättää illan virvelöintireissun väliin kuultuaan merkittävästä kiinnityksestä.

Mattila suuntasi Mallasveden sijasta Panamaan. Pälkäneläisjoukkueen treenivastaava istui polleasti tuttuun kulmapöytään ja siemaisi oluen kurkkuunsa kahdella kulauksella.

Valmennusuraa luova ex-sentteri huokaisi helpotuksesta, kun ryhmän tukipilareihin lukeutuva Tomi Perkiö allekirjoitti jatkosopimuksen.

– Tätä kaveria me tarvittiin toden teolla. Hän on tärkeä sekä pelillisesti että pälkäneläistaustansa seurauksena. On selvää, että Perkiön kotikylä Pohjalahti saa taas kuuluisuutta, Mattila päästeli.

Tarjoilija toi pöytään automaattisesti toisen pitkän, kun Mattila kuvaili tuntojansa.

– Kaloja saa aina, mutta tämäntasoiset pelimiehet ovat harvassa... Pitää lämmittää vielä sauna sopimuksen kunniaksi, Mattila suunnitteli.

Kuninkaallisiin laitureihin kuuluvalla Perkiöllä on ikää 22 vuotta ja mittaa 193 senttiä.

Geenit ovat kohdallaan, koska molemmilta vanhemmilta löytyy vahva lentopallotausta. Isä kuului legendaarisen Paelkaene Gardenin järeimpiin pommittajiin. Äiti pelasi jo 16-vuotiaana ykkössarjassa.

Perkiö sai juniorivuosiensa aikana oppia LP Kangasalan, Kalevan Lentopallon, Lukon, Rantaperkiön Iskun ja Akaa-Volleyn osaavilta valmentajilta.

Tämän jälkeen tuli kaksi kautta rintakarvojen kasvatusta Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueessa.

Pälkäneläisjoukkueen nykyinen luotsi Juha Hämäläinen opetti hänelle lajin alkeita jo junioriaikoina.

Lukon nettitoimitus otti yleispelaajan pikatenttiin heti jatkosopimuksen varmistuttua.

1) Mikä oli Lukon ensimmäisen ykkössarjakauden anti?

– Ensimmäisellä kaudella opittiin vaatimustason sekä pienten asioiden merkitys treeneissä ja peleissä. Opittiin myös, että pelimatkoille tarvitsee varata tukuttain rahaa (Tuomas) Lehtilän varalle.

2) Mitä tulevalta kaudelta voi odottaa?

– Tulevalla kaudella nähdään nälkäinen Lukko, joka uskaltaa pelata rohkeata lentopalloa. Sami-Pekka Petterssonin poissaolo näkyy syyskaudella valtavasti pelimatkoilla. (Verneri) Halttula joutuu nyt kantamaan yksin maksajan viittaa korttiringissä.

3) Omat odotuksesi kauden suhteen?

– Omaan peliin tasaisuutta, rohkeutta, kovempia ratkaisuja ja parempaa fysiikkaa. Onneksi Petteri (Miettinen) lupasi varata mulle vakioajan pelin jälkeisille maanantaiaamuille. Miettisen vastaanotto oli kuulemma timanttia jo peliaikoina.

4) Millä konsteilla Lukko kairaa pisteitä?

– Mattilan pilkkikairalla, jos saamme sen lainaksi. Muuten joudutaan tyytymään torx t8 -ruuvimeisseliin.

5) Mikä joukkue voittaa ykkössarjan ja miksi?

– NaPa, koska Juho Saukkonen on kuulemma elämänsä kunnossa.

Tomi Perkiö taistelee Lukon puolesta myös tulevalla kaudella. Kuva: Rami Myllymaa.