Pitkä odotus päättyy vihdoin – Lukko saa avukseen Paavo Kasken

10.9.2020

Kostia Areenaan ihastuneen lentopalloyleisön piinaavan pitkä odotus päättyy vihdoin perjantaina 11. syyskuuta, kun Luja-Lukko pelaa ensimmäisen kotiottelunsa koronakatkoksen jälkeen.

Pälkäneläisjoukkue joutuu heti hurjaan testiin, sillä vastustajaksi saapuu viime kaudella ykkössarjaa dominoinut Lempo-Volley. Peli alkaa klo 19.30.

Lempäälän tähtisikermä on täynnä liigakentillä kouliintuneita konkareita Tomi Rumpusesta, Teemu Koivusesta, Sten Kruudasta, Jyri Niemestä ja Tatu Härkösestä lähtien.

Ykkössarjan ykkössuosikin lopullinen kokoonpano vahvistuu vasta pelipäivänä terveystilanteen mukaan. Kuten kaikki hyvin tietävät, näinä viikkoina ei voi ottaa minkäänlaisia riskejä.

Marssii Lempon pukukopista kentälle ketä tahansa, koossa on joka tapauksessa kivikova joukkue.

Lukon edellisestä kotiottelusta on kulunut kuusi ja puoli kuukautta. Hollolan Salpis vieraili Kostialla 23. helmikuuta. Sen jälkeen Heikki Hemuli-Kososen luotsaama ryhmä kävi vielä Vilppulassa ja Korialla, kunnes kausi keskeytyi pari päivää ennen pudotuspelien alkua.

Laajalla materiaalilla vyöryvä Lempo on pelannut jo neljä harjoitusottelua ja esittänyt niissä vahvoja otteita kovista vastustajista huolimatta. Akaa-Volleyn ja VaLePan liigajoukkueet tarjosivat Esa Kunnarin johtamille joukoille kovimmat mahdolliset mittarit.

Lukko korkkasi kautensa viime viikolla Vilppulassa. Kakkossarjan kestomenestyjiin lukeutuva Tähti kaatui 4–0 siipirikkoisesta miehistöstä huolimatta. Nyt verkon toisella puolella on paljon kokeneempi ja ulottuvampi joukkue.

Lukon kokoonpano on muotoutunut pala palalta vajaan kuukauden päässä odottavaa ykkössarja-avausta varten, mutta ideaalitilanteeseen on vielä matkaa. Tässä vaiheessa ei kannata ottaa turhia riskejä. Niinpä luottolaituri Ville Järnvall jättää Lempo-pelin väliin.

Lukko saa yhteistyöseurastaan VaLePasta avukseen Paavo Kasken. Liigaringissä karaistunut laituri debytoi perjantaina Lukon paidassa ja esittäytyy samalla kotiyleisölle.

Pälkäneläiset pääsevät ihastelemaan myös kahta muuta tuoretta kasvoa. Juuri Lemposta siirtynyt passari Verneri Halttula debytoi Kasken tapaan Lukon paidassa. Samoin testijaksolla oleva Tomi Mäenpää.

Nuorten maajoukkuelibero Vili-Valtteri Help isännöi takakenttää jo Vilppulassa ja antaa nyt ensimmäiset taidonnäytteet uskollisille Lukon kannattajille.

Oman paikan hankkinut Jari Rämö ja kumppanit odottavat tohkeissaan suosikkijoukkueensa ensiesiintymistä.

Kaikille katsojille tarjoutuu nyt loistava tilaisuus Lukon kausikortin hankkimiseen. Sillä pääsee ilmaiseksi tähän otteluun sekä myöhemmin pelattaviin harjoituspeleihin Rantaperkiön Iskua ja Vilppulan Tähteä vastaan. Hinta on vain 50 euroa.

Kahvio palvelee normaaliin tapaan. Tunnelman luomisesta vastaa Lukon hovikuuluttajana jatkava Mikko Heinämäki.


Huom! Korona-aika jatkuu edelleen. Muistakaa käsidesit, turvavälit ja muut terveyteen liittyvät ohjeistukset.

Tehdään parhaamme, jotta pääsemme nauttimaan peleistä koko kauden ja viemään historiallisen ykkössarjavuoden maaliin asti.


Verneri Halttula debytoi Lukon pelipaidassa edellistä seuraansa Lempo-Volleyta vastaan. Kuva: Asko Niemi.