Pitkälle matkalle onnellinen päätös – Pälkäneen Lukon pojat hypistelevät voittopokaalia

15.6.2020

Tomi Perkiö ja Ville Järnvall pääsivät juhlimaan Rovaniemen kesäturnauksessa.


Pälkäneen Luja-Lukon laiturikaksikko Tomi Perkiö-Ville Järnvall teki viikonloppuna reilun 1400 kilometrin ajomatkan päästäkseen Rovaniemen legendaariseen kesäturnaukseen.

Hieno reissu huipentui lauantai-iltana, kun kutsuvieraat pääsivät hypistelemään sikäläisen kulttipaikan Oliver's Cornerin järjestämän tapahtuman komeata voittopokaalia.

Tämä oli odottamaton bonus elämysmatkalaisille. He kuvittelivat, ettei Lapin jänkhältä löydy muuta kuin hyttysiä.

Perkiö ja Järnvall pelasivat Kermajäätelöt-nimisessä joukkueessa. Se pehmitti finaalissa ettalaisista suuruuksista koostuneen ryhmän. Vastapuolella nähtiin muun muassa lentopallokenttien tyyliniekka Anssi Hakala, tehottomuuteensa tuskastunut liigasentteri Nuutti Niinivaara ja valmentajalegenda Olli Kuoksa.

Kermajäätelöillä oli toki mainio nippu, sillä Perungan Poikien liigajoukkueesta oli mukana Atro Berg sekä Napapiirin Pallokettujen ykkössarjaryhmästä Juho Saukkonen, Oskari Seppä, Sisu Alanen, Ville Kulmala ja Ari-Matti Puhakka sekä Pälkäneen avut päälle.

Perkiön pelipaikka aiheutti suurimman hämmennyksen. Laituri esiintyi passarina koko turnauksen ja selviytyi vaativasta kuuden pelin urakasta hämmästyttävän hyvin.

Lukon pojat pääsivät pelaamaan myös Suomen kenttien suurimpiin legendoihin lukeutuvaa Normunds Veinbergsiä vastaan. "Nortsalla" on ikää jo 48 vuotta, mutta käsi käy edelleen painavasti.

Vastapuolelle ilmestyi myös kivikova ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson, joka muistetaan hyvin PerPon ja Kokkolan Tiikerien liigajoukkueista. Viime kaudella Gustavsson takoi ammatikseen Turkissa.

Turnauksessa oli mukana 12 joukkuetta.

Rovaniemen turnausvoittajat: Tomi Perkiö (ylhäällä vas.), Atro Berg, Juho Saukkonen ja Oskari Seppä sekä Sisu Alanen (alhaalla vas.), Ville Järnvall, Ville Kulmala ja Ari-Matti Puhakka.
Voittopokaali Tomi Perkiön (vas.) ja Ville Järnvallin hyppysissä.