WFCKU5HH79

Puolakka hymyilee East Volleyn psyykkauksille – ”Toivottavasti kaikki katsojat huutavat nimeäni”

3.2.2023

East Volleyn tiedotusosasto on hersytellyt hulvattomasti pohjustaessaan lauantaista ykkössarjan makupalaa Luja-Lukkoa vastaan.

Savonlinnalaisten ykköskohteena on ollut luonnollisesti joskus muinaisina aikoina syrjäisessä pikkukaupungissa vaikuttanut Jere Puolakka.

– Voi Jere, jos kolme pistettä haluut niin sitten pitää sinun anoa seurasiirtoa takaisin kasvattajaseuraan ennen lauantaina, East Volleyn facebook-sivulla muistutetaan.

Isännät yrittävät horjuttaa Kostian Taikuria parhaansa mukaan, mutta nämä jutut hymyilyttävät Lukon kapellimestaria.

Muutenkin pälkäneläisjoukkue on otettu saamastaan ennakkohuomiosta. Taikuria on oikein haastateltu sikäläisessä valtalehdessä Itä-Savossa.

Siellä Puolakka toteaa tyynesti, että ”otetaan kolme pistettä pois ja lähdetään hyvillä mielin kotimatkalle”. Nähtävästi oikoluvussa on otettu tietoisesti pois kommentin loppuosa ”jumalan selän takaa”.

Savonlinnan liikuntahallin tunnelmaa on kehuttu yleisesti. Puolakka liittyy joukkoon.

– Savonlinnassa on toiseksi paras yleisö heti Pälkäneen jälkeen. Toivottavasti Heikinpohjaan tulee lauantaina rapiat 400 katsojaa huutamaan minun nimeäni, Puolakka laukoi Itä-Savon artikkelissa.

Sikäläinen toimittaja halusi tietää, miten Puolakka on viihtynyt Pirkanmaalla. Vastaus on itsestäänselvyys – Tampere on tälläkin hetkellä Suomen ykköskaupunki ja kukkea Pälkäne sijaitsee tämän keitaan kyljessä.

Puolakka tuli taannoin sivistykseen Lukon aiemman päävalmentajan Heikki Kososen houkuttelemana.

– Kun Kosonen sanoi etsivänsä hyvää passaria, niin sanoin että siinä tapauksessa kannattaa soitella jollekin muulle, Puolakka päästeli Itä-Savossa.

Puolakka tuntee edelleen jonkinlaisia sympatioita synnyinpaikkaansa kohtaan.

– Onhan se hienoa, kun sinne korpeen saadaan lauantai-illaksi muutakin ohjelmaa kuin paikallispubissa käyminen. Tervetuloa lentopalloviihteen maailmaan, Puolakka totesi.

On vielä epäselvää, voittaako Lukko Savonlinnassa 3–0 vai 3–1. Yksi asia on kuitenkin varmaa: parhaan pelaajan palkinnon pokkaa oman kaupungin lellikki Jere Puolakka.

– On siinä raadilla ihmettelemistä, kun Kuuselan Mikko lyö tauluun 35 pinnaa. Valitsijat joutuvat miettimään hetken, tekevätkö he itsensä naurunalaisiksi, Lukon nokkela keskitolppa Miko Köykkä täräytti.

Lauantai-illan jännitysnäytelmä alkaa klo 17.

Jere Puolakka on huomion keskipisteenä lauantaina Savonlinnassa. Kuva: Juuso Koro.