WFCKU5HH79

Puuhastelijat muuttivat linjaansa – Lukko saa vieraakseen liigamaisesti valmistautuneen Kiskon

9.3.2023

Oulun suunnasta tuli yllättävä myrskyvaroitus ykkössarjan pudotuspelien aattona.

Hämmentäjäpassari Jussi Mäkinen lipsautti puolihuolimattomasti, että puuhastelu- ja hengailujoukkueena itseään mainostava Kisko on muuttanut linjaansa kavalasti ennen Pälkäneen-vierailua.

Kisko aikoo yllättää Luja-Lukon lauantaisessa puolivälierässä liigamaisesti valmistautuneena.

Niinpä Kostia Areenan kahviossa kyseltiin heti keskiviikkoiltana, milloin Kiskon sivuille ilmestyvät hashtagit #tosissaan, #kohti liigaa ja #maalaiset kumoon.

Vielä torstaina niitä ei näkynyt.

Mäkinen paljasti, että Kiskon joukkue matkustaa jo perjantaina Kyyjärvelle ja ammentaa Kyy York Areenalta kaikki mahdolliset liigavaikutukset.

Historialliseen pudotuspelikamppailuun valmistautuva pälkäneläisjoukkue suhtautui tyynesti oululaisyllätykseen.

– Saa nähdä, pääseekö Mäkinen heittelemään väsyneitä juttujansa verkon läpi. Vai joutuuko hän huutelemaan vaihtonurkkauksessa, Lukon virityksestä vastannut Ville Mattila lohkaisi.

Voi olla, että rajattomalla itseluottamuksella operoiva Eeli Kuukasjärvi vastaa pelinrakentelusta. Harva rippikouluun valmistautuva poika on yhtä kylmähermoinen.

Lukon kannattajat ovat tottuneet täyttämään Kostian sunnuntaisin, mutta tällä viikolla kannattaa muuttaa normaalia rytmiä. Lauantainen puolivälieräottelu on Lukon historian ensimmäinen pudotuspeli Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla – ja samalla koko Pälkäneen palloiluhistorian isoin hetki.

Aiemmat kohtaamiset viittaavat trilleriin. Kaikki Lukon ja Kiskon väliset ykkössarjapelit ovat venyneet tähän mennessä viiteen erään. Kisko on vienyt näistä kolme ja Lukko yhden.

Tällä logiikalla oululaisvieras astelee komealle areenalle lievänä suosikkina.

Lukolla on edessään iso työsarka Kiskon kivikovan laiturikolmikon Jere SalmelaOskari SeppäOtso Hakala kanssa. Pisteitä on syntynyt liukuhihnalta. Toki Teemu Kuusela on pystynyt vastaamaan pohjoisen hurjille, mutta Lukon kapteeni tarvitsee tulitukea.

Lisäksi Lukko voi toivoa, että viesteillä pommittaneet daamit häiritsevät Sepän yöunia edellisvierailun tapaan.

Hienoa kevättä pelaava Mikko Kuusela on Lukon avainhahmo. Kuuselan voi heittää tarvittaessa rooliin kuin rooliin. Edes Pälkäneellä ei tiedetä, millä paikalla hän pelaa lauantaina. Vain se on varmaa, että hän pelaa.

Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen on valanut joukkueeseen uskoa Itävallan rinteiltä. Kerran hän lähetti yleiseen ryhmään vahingossa kuvan, jossa toisessa kädessä oli oluttuoppi. Adjutantit Petteri Miettinen ja Mattila ovat hoitaneet käytännön toimet esimerkillisesti.

Kukaan ei tiedä varmuudella, ketä Lukon riveissä pelaa. Kannattaa huomioida, että farmi- ja kehityspelaajat voivat olla mukana myös pudotuspeleissä. Näin Lukon povitaskussa on useampikin valttikotti. On eri juttu, pääseekö pälkäneläisjoukkue iskemään niitä pöytään.

Kausikortin ostaneet pääsevät Lukon huipennukseen ilman lisämaksua. Myös lippujen hinta on ennallaan – vain seitsemän euroa.

Lauantain peli alkaa klo 16.

Toinen puolivälierä pelataan Oulussa heti sunnuntaina. Pälkäneläisjoukkue lähtee matkaan klo 6.45.

Lähteekö Lukon avainhahmo Mikko Kuusela Kiskon kaatoon yleispelaajana? Kuva: Juuso Koro.