WFCKU5HH79

Ruohola palaa EM-huumasta Kostialle – Muurinen tuo muitakin maajoukkuepoikia vierailulle

23.1.2023

Luja-Lukon vasta 15-vuotias lentopallolupaus Aarni Ruohola pääsi kokemaan upeita hetkiä uransa tähän asti kovimmassa paikassa.

Miesten ykkössarjapeleissä karaistunut Ruohola kuului päävalmentaja Oskar Muurisen luottopelaajiin, kun Suomen maajoukkue otti sensaatiomaisesti toisen tilan alle 17-vuotiaiden EM-karsinnassa.

Kovin päänahka tuli välierässä, kun Suomi kypsytti Sofiassa lajin mahtimaihin kuuluvan Serbian 3–2. Romania kaatui samoin lukemin. Lohkovoittaja Bulgariaa vastaan keinot loppuivat vielä kesken.

Suomi eteni Sofiasta EM-karsinnan toiseen vaiheeseen ja taistelee lopputurnauspaikasta huhtikuun lopussa.

Monipuolisuus on Ruoholan suuri valtti. Hän on pelannut Lukossa hakkurin ja yleispelaajan paikalla. Sofiassa tuli komennus sentterin (pälkäneläisittäin keskitolpan) tontille. Tämäkään tehtävä ei tuottanut ongelmia.

Kuten tiedätte, tolpat sekoavat välillä omiin jalkoihinsa ja ojentavat käsiänsä miten sattuu. Ruohola on tässäkin suhteessa toista maata.

– On iso kunnia pienelle maalaisseuralle, kun joukkueen pelaaja kelpuutetaan kansainvälisiin huippupeleihin. Syvä kumarrus Aarnille! Lukon manageri Jari Perkiö kiitteli.

Kostia Areenan yleisö saa EM-tuulahduksen sunnuntaina, kun Muurisen luotsaama Kuortaneen Murikat vierailee Pälkäneellä. Ykkössarjaryhmässä on kolme Sofiassa säkenöinyttä pelaajaa: passari Juho-Markus Puhakka sekä laitapelaajat Matias Siika-aho ja Ville Vainio.

Kun Lukon paidassa nähdään puolestaan Ruohola, yleisölle on tarjolla tukku tulevia suomalaistähtiä.

Poikien maajoukkueen EM-karsintaturnaus meni nappiin. Lukon Aarni Ruohola (numero 23) oli juhlahumussa mukana. Kuva: CEV.