Sähköä ilmassa Kostian illassa – Lukko saa vastaansa Kososen luotsaaman Iskun

14.9.2021

Pälkäneen Luja-Lukon uusi joukkue esittäytyy asiantuntevalle kotiyleisölle ensimmäisen kerran keskiviikkoiltana 15. syyskuuta.

Startti on kivikova, sillä vastustajaksi saapuu ykkössarjan ykkössuosikkeihin lukeutuva Rantaperkiön Isku.

Samalla nähdään historiallinen hetki, kun mestarivalmentaja Juha Hämäläinen astelee Kostia-areenan yleisön eteen ensimmäisen kerran.

Hämäläinen työskenteli kultavuosinaan nimenomaan Iskussa. Nyt Lukon vahvuuteen liittynyt valmentajavelho käyttää kaiken osaamisensa Iskun kaatamiseen.

Illan tekee vielä mielenkiintoisemmaksi se, että Lukkoa kolme vuotta luotsannut Heikki Kosonen johtaa nyt Iskun peliä.

Hämäläinen on puolestaan Kososelle jonkinlainen oppi-isä.

Tamperelaisjoukkue halusi Kososen liigaprojektinsa veturiksi ja sai lopulta tahtonsa läpi.

– Hienoa tulla Kostialle vierailulle. Mielenkiintoista nähdä oman joukkueen pelikunto. Olemme harjoitelleet tosi hyvin. Toki testaamme vielä pelaajia ja erilaisia koostumuksia, mutta tuon joukkoni saliin hyvin ja luottavaisin mielin, Kosonen pohjusti.

Mitä odotat näkeväsi vastapuolella?

– Kovaa ja loppuun asti taistelevan Lukon. Se tiedetään, ettei mitään tule helpolla, Kosonen painotti.

Iltaan sisältyy poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa. Lukon kannattajat seuraavat suurella mielenkiinnolla uusia pelaajia.

Nuorten maajoukkuehakkuri Atte Puholainen, toisen polven lentopalloilija Roope Keminen, samettisormi Jonne Haavisto ja Turengin taikuri Jouni Laine astelevat nyt ensimmäisen kerran kotiyleisön eteen.

Takavuosilta tutut Akseli Viitala ja Jaakko Ollikainen ovat palanneet Lukon vahvuuteen.

Ja onhan sekin kiehtovaa, kun korkeushypyn Suomen mestari Daniel Kosonen tekee nyt kaikkensa järkyttääkseen verkon toisella puolella olevan valmentajaisänsä mielenrauhaa.

Kamppailu on herättänyt niin paljon mielenkiintoa, että Aamulehti tuo kalustonsa paikalle. Suora lähetys sisältää selostuksen.

Kahvio palvelee tuttuun tapaan. Lukon kausikortit ovat vihdoin myynnissä. Varaathan käteistä mukaan.

Keskiviikkoillan kamppailu alkaa klo 19.

Lukon valmentajavelhot Juha Hämäläinen (oik.) ja Petteri Miettinen punovat juonia Iskun päänmenoksi. Hämäläinen astelee ensimmäisen kerran Kostia Areenan yleisön eteen. Kuva: Outi Pettersson.