WFCKU5HH79

Salminen odottaa ykkössarjapelejä tohkeissaan kuin pikkupoika – "En olisi uskonut pelaavani enää tällä tasolla"

14.6.2020

Luja-Lukon kokenut passari on ottanut isoja kehitysaskeleita Heikki Kososen ohjauksessa.


Legendaarisen Luolajan Kajastuksen kasvatin Juhani Silkkisormi-Salmisen käsi tärisi ilmiselvästi, kun kokenut passari raapusti nimensä Pälkäneen Luja-Lukon tarjoamaan jatkosopimukseen.

Vaikka Salmisella on ikää "jo" 31 vuotta, hän suhtautui juhlavaan hetkeen yhtä tohkeissaan kuin pikkupoika.

– En olisi uskonut, että pelaan enää tällä tasolla. Ykkössarja tarjoaa minulle erittäin suuren kokemuksen ja elämyksen, Salminen tunnelmoi.

Salminen ja Lukko pääsevät testaamaan Suomen toiseksi korkeimman sarjatason ensimmäisen kerran kautta aikojen.

– Salminen on hyvä esimerkki siitä, että tässä hienossa lajissa voi kehittyä ja löytää uusia ulottuvuuksia vähän vanhemmalla iälläkin, Lukon valmentaja Heikki Kosonen kuvaili.

Salmisen pelinrakentelu on Kososen mieleen.

– Hän osaa toteuttaa hyökkäyspelissä taktisia ohjeita ja pelitapaamme hyvin. Hienoa nähdä, että kokeneelta kaverilta löytyy edelleen nälkää kehittyä ja ottaa vastaan entistä isompia haasteita, Kosonen innostui.

Salminen pystyy käyttämään 190-senttistä varttansa hienosti hyväkseen ja jaksaa pelata vaikka aamuun asti hyvän kuntonsa ansiosta.

Hämeenlinnan lentopalloympyröissä karaistunut passari puhkesi täyteen kukkaan, kun Kosonen otti Lukon komentoonsa.

– Olen edelleen hämilläni. Kun ykkössarjapaikasta tuli viesti, en uskonut heti tämän olevan totta. Se tuntui uskomattomalta. Tosin pian tiedon jälkeen askarrutti, onko joukkueessa enää tilaa, Salminen purkautui.

Nyt hän odottaa ainutlaatuista tilaisuutta malttamattomasti.

– Mukava lähteä jokaiseen peliin haastajana. Lyömme kaiken likoon. Yllätyksiä on luvassa varmasti, Salminen vakuutti.

Kun Salminen tuli taannoin Lukkoon, passari totesi olevansa Juhani vaan.

– Ei minulla ole mitään lempinimiä, hän totesi ensimmäisessä haastattelussa.

Enää ei tarvitse surkutella. Salmisen kutsumanimien lista herättää jo kateutta: Silkkisormi, Samettisormi, Hani, Pulla, Torkku, Juhnu...

Torkku-nimen tausta huvittaa edelleen joukkuekavereita. Vaimo valvotti Salmista häämatkan aikana niin paljon, että passari joutui keräämään voimia päivänvalon aikaan. Väsynyt mies nukahti aurinkorannalle ja muutti väriänsä totaalisesti.

Nyt korona on rajoittanut olennaisesti matkustamista ja pitänee myös Salmisen aisoissa. Tämä on Lukon onni.

Lukolla on nyt kuusi sopimusta. Pälkäneläisjoukkue kiinnitti jo aiemmin sentterit Reko Käenniemen, Miko Köykän ja Tuomas Lehtilän sekä laiturit Ville Järnvallin ja Tomi Perkiön.

Taas piste! Juhani Salminen (11) juhlii onnistumista Daniel Kososen (vas.), Ville Järnvallin, Tomi Perkiön ja Miko Köykän kanssa. Kuva: Julia Jäärni.
Valmiina uuteen haasteeseen – Juhani Salminen. Kuva: Julia Jäärni.