Suomen mestari palasi tohkeissaan Kostialle – "Näytetään kaikille"

2.9.2021

Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen heinäsirkka Daniel Ransu-Kosonen tuli tällä viikolla tohkeissaan Kostia Areenalle.

– Minun on ollut teitä ikävä. Käyn vielä Tukholmassa pokkaamassa Ruotsi-maaottelun voiton ja sitten ryhdyn polttamaan Kostian lattiaa toden teolla, kovakätinen Kosonen ilmoitti.

Tuore korkeushypyn Suomen mestari puhui ensimmäisestä Kalevan kisojen mestaruudesta vasta uteluiden jälkeen.

– Mestaruus ei hymyilytä kauheasti vieläkään, mutta jospa ilo irtoaisi Panaman piipahduksella. Kai te vielä poikkeatte siellä, Kosonen heitti.

Ketään ei yllättänyt, että vastaus tuli suulaalta keskitolppakaksiolta Ville Mattila-Reko Käenniemi.

– Et kai kysynyt vakavissasi... Harkitsin viime kaudella hetken lopettamista, kun luukut lyötiin kiinni, Käenniemi täräytti.

Kosonen väheksyi suotta hienoa suoritustaan. Kalevan kisoissa hypätään vain ja ainoastaan mitaleista. Tuloksia ja arvokisarajoja haetaan muualta.

Ja olihan se juhlallista, kun ykkössija ratkesi samalla tavalla kuin hiljattain Tokion olympiakisoissa. Silloin Qatarin Mutaz Essa Barshim ja Italian Gianmarco Tamberini päättivät jakaa kultamitalin.

Kosonen ja Arttu Mattila seurasivat maailmantähtien esimerkkiä.

– Alkukisa oli loistava, mutta sen jälkeen tapahtui jotakin mystistä. En saanut kunnonn vauhtia rimalle, Kosonen harmitteli.

Näin tulos jäi 210:een.

Daniel jäi Lukon iloksi Pälkäneelle, vaikka valmentajaisä Heikki Hemuli-Kosonen lähti vetämään Rantaperkiön Iskun liigaprojektia.

– Ajatukset ovat jo pitkälti lentiskaudessa. Tavoitteena on voittaa enemmän pelejä kun viime kaudella. Totta kai tavoittelen paikkaa avauksesta – oli pelipaikka mikä tahansa. Teen tasan sen, mitä valmentajat minulta haluavat.

Pelihalut ovat kovat.

– P-le – näytetään kaikille, että ollaan kovia, Kosonen täräytti.

Daniel Kosonen on valmis taistelemaan pelipaikasta tutussa Luja-Lukossa. Kuva: Petteri Miettinen.