Tähtiloistoa taas Kostialla – VaLePa ja Akaa kohtaavat perjantaina!

8.9.2021

Hakametsän huikeat EM-ottelut päättyvät keskiviikkoiltana, mutta ei hätää.

Lentopalloherkku jatkuu heti perjantaina (10.9.) Kostia-areenalla, kun neljä peräkkäistä Suomen mestaruutta kaapannut VaLePa ja ensimmäistä mitaliansa himoitseva Akaa kohtaavat Pälkäneen pyhätössä.

Samalla nähdään pikauusinta viime syksyltä, jolloin Pirkanmaan lentopallojättien kohtaaminen herätti suurta kiinnostusta korona-arkuudesta huolimatta.

Silloin huippukamppailu keräsi lehtereille oloihin nähden komeat 152 katsojaa.

Eikä yleisöjoukko jäänyt tähän – Aamulehti näytti ottelun monikameratuotantona.

Sama toistuu tällä kertaa. Aamulehti tuo kalustonsa ja ammattitaitoiset tekijänsä Kostialle.

Ykkössarjaan valmistautuva Luja-Lukon lentopallojoukkue järjestää kamppailun viime vuoden tapaan. Lukko on saanut arvokasta apua Pälkäneen kunnalta.

Yleisölle on tarjolla tavallista enemmän paikkoja kenttätasolle tuotavien irtotuolien ansiosta.

Kostia Areenan molemmat kahviot palvelevat yleisöä. Pääsyliput maksavat kahdeksan euroa. Varatkaa käteistä mukaan.

Otteluisäntänä toimii valkeakoskelainen Veikon Kone. Kauppias Mika Paloluoma valitsee ja palkitsee parhaan pelaajan molemmista joukkueista.

Lukko on rakentanut hyvät suhteet molempien Pirkanmaan liigaseurojen kanssa. Perjantai-iltana saadaan elävä todiste tästä, kun molemmissa joukkueissa pelaa yksi viime kaudella Lukkoa edustanut pelaaja.

VaLePaan siirtynyt laituri Ville Järnvall ja Akaaseen mennyt libero Vili-Valtteri Help palaavat nyt Kostialle.

Pälkäneläisille tuttu kaksikko tuo iltaan lisää värinää.

Kostialla nähdään joukko toinen toistaan mielenkiintoisempia pelaajia. VaLePa esittelee uusista hankinnoistaan muun muassa italialaisen pommittajan Alberto Cavasinin, kanadalaisen hakkurin Jerome Crossin, viime metreillä EM-joukkueesta pudonneen Severi Savonsalmen ja maan laiturieliittiin kuuluvan Jiri Hännisen.

Joni Mikkonen on Akaan ruumiillistuma. Panu Pitkänen tekee vahvaa jälkeä verkon keskiosassa. Palloja jakavat nyt Tiikereistä hankittu Anton Välimaa ja Lemposta siirtynyt Saku Tuomivaara.

– Hieno tulla uudestaan Pälkäneelle. Viime vuoden tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, VaLePan mestarivalmentaja Janne Kangaskokko kehui.

– Kiinnostuin heti, kun kuulin tästä mahdollisuudesta, Akaan uusi vastuuluotsi Olli Kunnari säesti.

Perjantai-iltana nähdään harvinainen hetki, kun Kunnari on toisella puolella verkkoa kuin hänen pitkäaikainen rakkautensa VaLePa.

Tämä on molemmille joukkueille kauden toinen ottelu. Sekä Akaa että VaLePa hakivat tuntumaa Lempo-Volleyta vastaan. Akaa voitti 3–1 ja VaLePa 4–0.

Perjantai-illan huippukamppailu alkaa klo 19.

Näin vuosi sitten. Joni Mikkonen täräyttää pallon VaLePan kenttään. Aaro Nikula (vas.) ja David Pettersson ovat myöhässä. Kuva: Rami Myllymaa.