WFCKU5HH79

Tätä peliä ei kannata missata mistään hinnasta – Lukko kohtaa lauantaisessa puolivälierässä Oulun Kiskon

5.3.2023

Tuleva lauantai (11.3.) on iso päivä pälkäneläisessä urheilussa.

Luja-Lukon lentopallojoukkue astelee silloin komealle Kostia Areenalle ja pelaa ykkösarjahistoriansa ensimmäiseen pudotuspeliin alkaen klo 16.

Pälkäneläinen aikuisten joukkue ei ole päässyt koskaan aiemmin näin suureen otteluun.

Lukko kohtaa puolivälieräkamppailussa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Kiskon.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti sunnuntaina (12.3.) Oulussa.

Otteluparin voittaja etenee neljän parhaan joukkoon. Mikäli voitot menevät tasan 1–1, välieräpaikka ratkaistaan kultaisessa erässä.

Tämän ja viime kauden kohtaamisten perusteella luvassa on kaksi huikeata jännitysnäytelmää.

Lukko ja Kisko ovat pelanneet tänä aikana neljä ykkössarjakamppailua. Ratkaisu on venynyt joka kerta viidenteen erään. Kisko on vienyt näistä trillereistä kolme ja Lukko yhden.

Lukon täysosuma tuli reilu vuosi sitten, kun hurjasti urakoinut laituri Tomi Perkiö tahditti Lukon kotivoittoon. Perungan Poikien liigajoukkueeseen siirtynyt Perkiö takoi 21 pistettä ja nosti aloituksia erehtymättömästi.

Ykkössarjan puolivälieräparit varmistuivat vasta sunnuntaina. Runkosarjaa dominoinut Lempo-Volley kohtaa Kuortaneen Murikat, East Volley Rantaperkiön Iskun ja Karhulan Veikot Nurmon Jymyn.

Tulevan lauantain iso arvotus – missä roolissa monitaitaja Mikko Kuusela pelaa? Aloittaako hän hakkurina, passarina vai kenties yleispelaajana? Kuva: Juuso Koro.