WFCKU5HH79

Tikkipokkaa dominoiva Tuomas Lehtilä jatkaa Lukon riveissä – "Lähdetään viemään Lukkoa pudotuspeleihin"

29.6.2021

Luja-Lukon valmennusjohdolla on visainen pulma tulevaksi ykkössarjakaudeksi. Pälkäneläisten pitää keksiä syksyyn mennessä, miten jatkosopimuksen tehnyttä Tuomas Lehtilää jarrutellaan pitkillä vieraspelireissuilla.

Lehtilä hallitsee tikkipokan mestarillisesti. Hän harjaa joukkuekaverit kerrasta toiseen ja aiheuttaa pahaa mieltä herkissä joukkuekavereissa. Tämä on horjuttanut varsinkin Jere Puolakan mielenrauhaa.

– Pitää keskustella varmaan Helmikkalan Jannen kanssa. Pojat kunnioittavat meidän hovikuljettajaa suuresti. Jospa Janne pystyisi rajoittamaan kortinpeluuta uusiin direktiiveihin vedoten, Lukon luotsi Ville Mattila heitti.

Mattila toivoo, että Lehtilä pystyisi siirtämään edes osan kortinpeluussa ilmenneestä nokkeluudesta ja oikea-aikaisuudesta kentän puolelle. Silloin 22-vuotias ja 188-senttinen keskitolppa aiheuttaisi tuhoisaa jälkeä vastustajille.

– "Tumppi" on ollut aina perfektionisti. Kun mies oli armeijassa, hän oli 12 kuukauden palveluksesta 13 kuukautta metsässä – ja koski palloihin korkeintaan lomaöinä. Kun hän vapautui intistä, hän on käynyt treeneissä erittäin tunnollisesti. Niin kuin kävi sitä ennenkin. Tämä kaveri ei tunne käsitettä tekosyy, Mattila kiitteli.

Lehtilä kotiutui Parolan toisesta ohjusilmatorjuntapatterista alikersanttina. Lukon johto toivoo, että hän käyttää johtajuutta entistä enemmän myös lentopallossa.

Päällikkömäisyyttä tuli lupaavasti lisää, kun Lehtilä muutti Vuolijoen rauhasta Tampereen opiskelijavilinään.

Niin kuin huomaatte – oman alueen kasvatteja. Eikä Lehtilä ole Lukon ainoa.

Lukon nettitoimitus otti jatkosopimuksen tehneen Lehtilän tentattavaksi tuoreeltaan.

1) Mitä jäi päällimmäisenä mieleen ensimmäisestä ykkössarjakaudesta?

– Yleisesti voi sanoa, että varsinkin syksyllä huomasi, ettei meillä ollut kauheasti pelejä alla ykkössarjasta. Saatiin aika rajusti turpaan kokemattomuuden takia. Kausi oli kuitenkin nousujohteinen. Saimme keväällä tärkeitä voittoja – ja sitä kautta itseluottamusta lisää.

2) Mitä tulevalta kaudelta voi odottaa?

– Mun mielestä meiltä voi odottaa enemmän. Taistellaan aidosti voitosta jokaisessa pelissä ja lähdetään viemään Lukkoa pudotuspeleihin. Kun valmennus vaihtuu, varmaan myös pelitapa vaihtuu vähän. Uudet tuulet tuovat aina virkistävää vaihtelua.

3) Miten kovassa tikissä olet itse?

– Peruskestävyyskausi on sujunut todella hyvin. Ei ole ollut loukkaantumisia eikä mitään. Ei ole mitään syytä, miksi en olisi sarjan alkaessa parhaassa ja ilmavimmassa mahdollisessa kunnossa. Tällä hetkellä jalka on vähän raskas, mutta se on treeniin nähden ihan normaalia.

4) Missä lupaat parantaa?

– Lupaan takoa selkärankaan käsien asennon torjunnassa, oppia todella kourimaan ja olemaan torjuntapelissä entistä vahvempi.

5) Mitä vastustajat äimistelevät kohdatessaan Lukon?

– Todennäköisesti sitä, kun vastaan tulee entistä rohkeammin syöttävä ja taitavammin puolustava joukkue.

Näitä lisää. Karhulan Veikkojen Anton Lepistö tormää Tuomas Lehtilän torjuntaan. Kuva: Rami Myllymaa.