WFCKU5HH79

Topias Koukkulalle jo kahdeksas SM-mitali – ”Lukon toiminta vaikuttaa hyvältä”

1.8.2023

Paelkaene Gardenin kenguruksi ristitty Topias Koukkula kaappasi viikonloppuna jo kahdeksannen SM-mitalinsa kolmiloikassa.

Koukkula leiskautti Lahdessa parhaimmillaan 15,81 ja nousi pronssipallille. Edellä olivat kesän sensaatio Aaro Davidila ja pitkäaikainen kilpakumppani Simo Lipsanen.

Koukkula pelasi Lukon lentopallojoukkueessa kausina 2013–15 ja ihastutti paikallista yleisöä kimmoisuudellaan. Seuran johto pelkäsi, että kimmoisa kenguru lyö päänsä Paelkaene Gardenin keskellä roikkuneeseen väliverhoon.

1) Päällimmäiset mietteet mitalista?

– Superkiireisen harjoituskauden jäljiltä pronssi ja oikeastaan koko kesän tulossato maistuu oikein hyvältä. Harjoituskauteen mahtui nollasta sataan työstetty gradu, muutto ja kokopäivätyön aloitus vuodenvaihteessa. Keväällä näytti aika nihkeältä. Niinpä kilpailukauteen lähdettiin ajatuksella ”katotaan mitä tulee ja hypätään vielä tämä kesä.” Taustaan nähden on hieman yllättävää, että tekeminen on ollut miltei uran parasta.

2) Kalevan kisojen mitalisaldosi on nyt 0 kultaa 2 hopeaa ja 6 pronssia. Joko himmeämmät mitalit alkavat kyllästyttää?

– Valehtelisin, jos sanoisin ei. Toisaalta mikäs sen hienompaa kuin johtaa yhtä kyseenalaista tilastoa: Miesten kolmiloikassa kaikkien aikojen eniten SM-mitaleita voittanut hyppääjä, jolla ei ole Kalevan kisojen voittoa.

3) Kun tuore Suomen mestari Aaro Davidila hyppäsi heinäkuun puolivälissä Lappeenrannassa peräti 16,83, hän ilmoitti Sanoman haastattelussa käyneensä nauttimassa yhdet oluet sinun kanssa. Toistuiko sama Lahdessa?

– Ei. Ryystetään olutta sitten ylimenokaudella senkin edestä.

4) Kun pelasit taannoin Lukossa lentopalloa, sait lempinimen Punakortti-Koukkula. Onko se muuttunut Tuoppi-Topiakseksi?

– Mennään edelleen Punakortilla.

5) Mitkä ovat loppukauden tavoitteesi?

– Ruotsi-ottelu kiinnostelee ehdottomasti. Jos paikka aukeaa, Tukholmaan lähdetään. Varmaan sitä ennen tulee hypättyä vielä yksi kisa joka tapauksessa, mutta paikka on vielä auki.

6) Minkälaisia ajatuksia Lukon lentopallojoukkue herättää?

– Toiminta vaikuttaa hyvältä! Olen seuraillut touhua sivusilmällä somesta. Kun asun tällä hetkellä Tampereella, ehkäpä joku peli pitäisi taas jossain kohtaa tulla vilkaisemaan.

Topias Koukkulan hyppy on kulkenut erinomaisesti kiireisen kevään jälkeen. Kuva: Anssi Mäkinen.