WFCKU5HH79

Tulihan se sieltä – Lukolle huojentava avausvoitto!

5.11.2023

PuMa-Volley-Lukko 1–3 (25–23, 17–25, 16–25, 19–25)

Sunnuntai-iltana se vihdoin nasahti – Luja-Lukon lentopallojoukkue sai vihdoin kireässä olleen korkin auki ja avasi voittotilinsä ykkössarjassa.

Pakko-termi sopii huonosti urheilukentille, mutta kaikkihan sen tiesivät. Pälkäneläiset tarvitsivat voittoa kipeästi alkusyksyn vaikeuksien jälkeen.

Niinpä pelaajien ilmeet olivat lähinnä helpottuneita sarjatulokas PuMa-Volleyn kaadon jälkeen.

Oli ymmärrettävää, ettei suuria riemunkiljahduksia vielä nähty.

Kamppailu alkoi pahaenteisesti, kun energinen kotijoukkue tuli ryminällä Lehto Areenalle ja rutiisti avauserän itselleen.

Siinä vaiheessa kovia kokeneen Lukon kanttia mitattiin toden teolla. Se piti ihailtavasti.

– Meidän oma peli pysyi hyvin kasassa. Rehellisyyden nimissä on todettava kuitenkin, että saimme paljon ilmaisia pisteitä vastustajan virheillä. Tämä ei ollut meille vielä kovin iso mittari, Lukon valmentaja Marko Järvenpää summasi.

Nuorista pelaajista koostuva PuMa tekee ajoittain näyttäviä pisteitä, mutta heti perään saattaa tulla karkea virhe. Esityksessä on enemmän ylä- ja alamäkiä kuin hurjimmissa vuoristoradoissa.

– Junnuporukka on vaarallisimmillaan, jos se saa hurmoksen päälle. Saimme estettyä tämän. Emme hätääntyneet, vaikka vastustaja sai pari pisteputkea. Otimme sen jälkeen pallon rauhallisesti pois. Kaikkinensa kohtuuhyvä peli meiltä, Järvenpää kiitteli.

Varma vastaanotto oli Lukon tukipilari. Laiturit Tomi Perkiö ja Teemu Kuusela sekä libero Niilo Nurmi poimivat PuMan syötöt hyvin ylös. Näin joukkueen parhaana palkittu Jere Puolakka pääsi pyörittämään hyökkäyspeliä haluamallaan tavalla.

Perkiö tehtaili kentän korkeimman pistemäärän 15 ja tyrmäsi PuMan liberon kertaalleen painavalla rajalyönnillä. Sentteri Verneri Halttula säesti vahvasti 13 pisteellä.

– Meillä ei ollut tällä kertaa yhtään heikkoa lenkkiä. Kaikki hoitivat oman osuutensa mallikkaasti, Järvenpää tuumi.

Lukko oli sen verran edellä, että Järvenpää ja toinen valmentaja Jussi Heino pystyivät kierrättämään pelaajia isoista panoksista huolimatta. Lähes kaikki mukana olleet pelaajat pääsivät nauttimaan voitosta kentän puolella.

Lukko osasi varautua tiukkaan vastarintaan, sillä tiiviisti harjoitteleva PuMa on parantanut peliänsä kierros kierrokselta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kahdella edelliskierroksella erävoiton sekä Pielaveden Sampolta että East Volleylta. Sama tahti jatkui Lukkoa vastaan.

Lukko pääsee Kostian yleisön eteen pitkästä aikaa tulevana sunnuntaina. Silloin kauden toiseen kotiotteluun saapuu vastustajaksi Pielaveden Sampo.

Kamppailu alkaa tutusti klo 16.

Kuvateksti: Lukko pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä voittoa Helsingissä. Kuva: Juuso Koro.