WFCKU5HH79

Tuttu vonkale tarttui Lukon verkkoon – Tomi Perkiö palasi Pälkäneelle

19.8.2023

Liigapaikkaa kärkkynyt Tomi Perkiö sai sykähdyttävän ahaa-elämyksen eräänä iltana Luja-Lukon hikisten kesätreenien jälkeen.

Pälkäneläisjoukkueen tukipilari Teemu Kuusela vinkkasi Perkiön luokseen ja kertoi asiansa niin suoraan kuin mies voi kertoa.

– Tule Pälkäneelle, niin voitetaan koko p..ka, Kuusela täräytti.

Tämä juttu konkretisoitui perjantai-iltana, kun Perkiö pani nimensä ykkössarjaan valmistautuvan Lukon sopimuspaperiin.

– Kieltämättä siinä kävi niin, että tilanne realisoitui Teemun sanojen jälkeen. Me voimme todellakin voittaa koko paskan. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan Teemun kanssa, Perkiö kuvaili.

Lukkoon palanneen yleispelaajan sopimuksessa on lähdön mahdollistava liigapykälä. Tosin pykälä on sinänsä muodollinen, sillä pälkäneläisjoukkue on suhtautunut aina suopeasti pelaajien edistysaskeleisiin.

– Olen ollut jutuissa useamman liigaseuran kanssa, mutta paikkaa ei ole tullut ainakaan toistaiseksi. Harmi, kun PerPolle kävi niin kuin kävi. Olisin halunnut jatkaa siellä, Perkiö tuumi.

Perungan Pojat joutui lopettamaan toimintansa viime kauden jälkeen, koska jatkamisedellytyksiä ei löytynyt enää.

Perkiö, 24, teki viime kaudella liigadebyyttinsä rovaniemeläisjoukkueessa ja täytti samalla nuoruusvuosina syntyneen unelmansa.

– Pääsin näkemään, mitä ammattiurheilu oikeasti on. Lähdin Rovaniemelle haastamaan ja testaamaan itseäni. Oli hienoa huomata, että pystyin tekemään siellä samoja juttuja kuin ykkössarjassa. Kun sain ryöstettyä vielä pelipaikan, vuosi oli aika täydellinen.

Yllätyitkö, kun sait niin paljon vastuuta?

– Kyllä ja en. Tiesin tasan tarkkaan, kuka on edessä. Ja mitä pitää tehdä, että pääsen ohi. Tiesin, että pelipaikka on otettavissa. Tietysti sattumallakin oli oma vaikutuksensa, Perkiö vastasi.

Kuka PerPon pelaaja teki sinuun isoimman vaikutuksen ja miksi?

Alexander Berggren. Siinä on ihminen, joka elää ja hengittää ammattiurheilua. Hän teki joka päivä kaikkensa ollakseen parempi. Se teki vaikutuksen, Perkiö suitsutti ruotsalaissentteriä.

Pälkäneellä kasvanut Perkiö on yleisölle tuttu kaveri jo Paelkaene Gardenin ajoilta. Myöhemmin hänet nähtiin Lukon paidassa Kostialla sekä sopimuspelaajana että farmimiehenä. Näin seuravalinta oli luonnollinen vaihtoehto.

– Tuttu paikka, mutta joukkue on aika lailla erilainen kuin lähtiessäni. On paljon uusia pelaajia – ja valmennus on muuttunut täysin Mattilan Villeä lukuun ottamatta. Muutos ei ole iso yllätys. Oli pikemminkin ajan kysymys, milloin Pälkäne alkaa herättää pelaajissa enemmän kiinnostusta.

Minkälaisissa käsissä tulevan kauden joukkue on?

– Ei kauheasti paremmissa voisi olla, Perkiö viittasi Marko Järvenpään organisoimaan valmennustiimiin.

Omat odotukset?

– Pelata niin hyvä kausi, että jostakin liigaseurasta soitetaan keväällä ja pyydetään pelaamaan.

Tuttu paikka. Lukkoon palannut Tomi Perkiö tuntee Kostia Areenan paikat edellisvuosilta. Kuva: Asko Niemi.