Legenda-Lehtonen suitsutti Lukko-kolmikkoa

28.4.2019

Hymy alkaa löytyä jo... SM-mitalin menetys kirpaisi Miko Tero-Köykkää (vas.), Niilo Zaytsev-Nurmea ja Ville Günther-Järnvallia, mutta Lukko-kolmikon esitys oli mukiinmenevä.
Hymy alkaa löytyä jo... SM-mitalin menetys kirpaisi Miko Tero-Köykkää (vas.), Niilo Zaytsev-Nurmea ja Ville Günther-Järnvallia, mutta Lukko-kolmikon esitys oli mukiinmenevä.

Ville Järnvall, Miko Köykkä ja Niilo Nurmi menettivät A-poikien SM-mitalin harmittavasti.

Puijo Wolleyn maineikas valmentaja Jukka Lehtonen antoi A-poikien SM-lopputurnauksen jälkeen vilpittömän tunnustuksen kuopiolaisjoukkuetta auttaneelle Lukko-kolmikolle Ville Järnvall-Miko Köykkä-Niilo Nurmi.

– Ottopoikien esitykset olivat taattua laatua. Niilon puolustukset, Tepan (Köykkä) torjunnat ja Arvidin (Järnvall) vahva hyökkäyspeli olivat viikonlopun kulmakiviä. Puijo Wolley kiittää Lukkoa lämpimästi, Lehtonen suitsutti.

Puijo täytti tavoitteena olleen välieräpaikan, mutta himoittu mitali jäi haaveeksi.

– Harmi, kun emme saaneet kaulaan palkintoa kovasta työstä. Finaalipaikka oli täysin mahdollinen – ja pronssi jäi hiuskarvasta kiinni. Pälkäneen pojat ovat tuoneet joukkueeseen elämää ja tunnetta. Niin tapahtui myös finaaliturnauksessa, Lehtonen kehui.

Puijo hoiti lauantaiset alkulohkopelit suunnitelmien mukaan. Mestariksi edenneen Pielaveden Sammon vahvuus tiedettiin, mutta Nurmon Jymyn ja Kempeleen Lentopallon kaataminen vei joukkueen neljän parhaan joukkoon.

Myös välierä alkoi lupaavasti, kun kuopiolaisjoukkue eteni avauserässä jo kahden pisteen päähän voitosta. Sen jälkeen nousi kuitenkin korkea seinä vastaan. Suomen pisin huippulentopalloilija Aaro Nikula tuhosi finaalihaaveet lähes yksinään.

Pronssiottelussa Puijo nousi Kauhavan Wisaa vastaan peräti yhdeksän ottelupallon takaa toisen erän voittoon poikkeuksellisin lukemin 33–31. Myös kolmannessa erässä nähtiin huikea kiri viiden pisteen takaa (9–14) lukemiin 13–14.

Sen jälkeen kaikki onni oli käytetty.

– Pelasimme todella hyvän ja ehjän turnauksen. Löimme pöytään kauden parasta, mutta se ei riittänyt ihan mitaleille asti, Nurmi summasi.

– Oli kiva huomata, että pystyn pelaamaan tasavahvasti 30 senttiä pidempiä maajoukkuepelaajia vastaan, Köykkä intoili.

– Teimme pronssipelissä kaksi hienoa nousua, mutta valitettavasti ne eivät riittäneet voittoon asti, Järnvall tuumi.

Sampo vei Suomen mestaruuden Savo Volleyn liigajoukkueesta tutun kolmikon Fedor Ivanov-Severi Savonsalmi-Jere Heiskanen johdolla. VaLePa taipui finaalissa Nikulan ja Mikko Karjarinnan vahvasta vastarinnasta huolimatta.