Tämä tiedettiin jo juhannuksena – Hietanen Lukon kaatoon!

6.11.2019

Comeback. Matti Hietanen palaa lentopallokentille isänpäivänä Lukkoa vastaan. Kuva: Asko Niemi.
Comeback. Matti Hietanen palaa lentopallokentille isänpäivänä Lukkoa vastaan. Kuva: Asko Niemi.

Parkkivuoren yleisölle tarjotaan isänpäivänä kakkossarjasyksyn huipentava herkkupala.

Olisi luullut, että Kostia Areenalla olisi herkuteltu sunnuntai-iltana oikein urakalla maukkaan kotivoiton jälkeen.

Siihen olisi ollut todellakin aihetta, sillä Lukko sai janoamansa revanssin Hollolan Salpiksesta viime kauden kahden katkeran tappion jälkeen.

Mutta ei – Pälkäneen lentopallopyhätössä puhuttiin sen sijaan tulevan viikonlopun suuresta spektaakkelista.

Pirkanmaalaisen isänpäivän huipentavasta kärkipelistä Vilppulan Tähti vastaan Lukko.

Tämä kamppailu kruunaa kiistattomasti kakkossarjasyksyn ja kerää poikkeuksellisen suuren mediahuomion. Tiettävästi jopa brasilialainen Globo Volley saapuu paikalle.

Eikä mielenkiinto nouse huippuunsa suinkaan siksi, että Lukko on täynnä Miko Tero-Köykän, Reko Röpötti-Käenniemen ja Daniel Ransu-Kososen kaltaisia lentopallosuuruuksia.

Vaan sen takia, että Tähti marssittaa perinteitä tihkuvan Parkkivuoren parketille suomalaisiin lajilegendoihin kuuluvan Matti Hietasen.

Hietanen on Tähden kasvatti. Peräti 212 A-maaottelun miehen luultiin lopettavan upean uransa viime keväänä Rantaperkiön Iskun riveissä, mutta hän haluaa tehdä tämän Tähden paidassa.

– On Lukolle kunnia-asia, kun upeata juniorityötä tekevä vilppulalaisseura marssittaa Hietasen kentälle juuri meitä vastaan. Tätä matsia kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin, Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen innostui.

Lukon johto on osannut odottaa tätä hetkeä juhannuksesta lähtien. Silloin Tähden monitoimimies Jari Ahvenjärvi lipsautti juhlatunnelmissa, että Hietanen pelaa tällä kaudella.

Siinä vaiheessa Pälkäneellä tiedettiin tasan ja tarkkaan, että näin tapahtuu juuri Lukkoa vastaan.

Loppujen lopuksi Tähti joutui tekemään kovan työn järjestääkseen Hietasen vapaapäivän juuri siihen ajankohtaan. Apuun tarvittiin Tampereen liikuntapaikkapäällikköä Jari Tolvasta. "Heinä" junaili edelleen liigatasoiselle laiturille mahdollisuuden tähän tapahtumaan.

Tolvanen on myös Tähden mies ja tekee edelleen kaikkensa hienon seuran hyväksi.

Hietasen piti selvittää vielä yksi haaste päästäkseen Lukon kimppuun. Ahvenjärvi kävi varmistamassa viime maanantain ekstatreeneissä, että Hakametsän kaukalon laitaan nojaillut mies on riittävän hyvässä tikissä.

– Opetin Mattia 7–9 luokilla – enkä kehdannut evätä tätä tilaisuutta, Ahvenjärvi paljasti.

Pälkäneläiset kunnioittavat Hietasta suuresti. Peräti kahdeksassa maassa pelannut ammattilainen on auttanut Lukkoa jo kahteen otteeseen.

Ensin Hietanen suostui Olli-Pekka Ojansivun stuntmaniksi legendaarisen Lelu-pelin aattona. Sitä kamppailua muistellaan edelleen kaiholla Panaman kiihkeässä sykkeessä. Silloin Ojansivun tahdittama Lukko kaatoi Suomen eliittiin nousseen Akaan puhtaasti 3–0 Paelkaene Gardenin pauhussa.

Hietanen auttoi uudestaan viime syksynä, kun paljon kehuja kerännyt Kostia Areena vihittiin. Hän oli mannekiinina Lukon mainosvideolla ja esiintyi myös juhlallisissa avajaisissa sekä mikrofonin varressa että pelaajana.

Hienoista muistoista huolimatta Lukko lähtee Vilppulaan voittamaan.

– Veikkaan, että Hietanen vetelee nyt rajaan. Voisi kuvitella, että noin kova pelimies on ottanut opikseen edelliskerrasta. Kaikkihan sen tietävät, että viistolyönti on kohtalokas meikäläistä vastaan, Lukko-legenda Ville Matsu-Mattila heitti.

Mattila muistaa edelleen elävästi muutaman vuoden takaisen harjoituspelin säkätorjunnan. Se taisi olla koko kauden ainoa...

Hietasen helpotukseksi Mattila on väistynyt jo Lukon pelivahvuudesta.