"Otteluohjelmat ovat täyttä timanttia"

8.11.2019

Lukon kapteeni Ville Järnvall (oik.) ja libero Niilo Nurmi kävivät EHD Finlandin pomon Juha Läärän vieraana. Kuva: Outi Pettersson.
Lukon kapteeni Ville Järnvall (oik.) ja libero Niilo Nurmi kävivät EHD Finlandin pomon Juha Läärän vieraana. Kuva: Outi Pettersson.

Lukkoa tukevan EHD Finlandin pomo työskentelee NHL-legenda Teppo Nummisen kanssa Tapparan juniorijoukkueen valmennustiimissä.

Lukon keskitolppa Reko Kirves-Käenniemi oli perjantaina vähintään yhtä tohkeissaan kuin nuori varsa kevätlaitumella.

Käenniemi tuli poikkeuksellisen hyväntuuliseksi kuultuaan pälkäneläisjoukkueen otteluohjelmia painavan EHD Finlandin vankasta porkkanataustasta.

EHD Finlandin toimitusjohtaja Juha Läärä on Tapparan mies henkeen ja vereen. Pälkäneläislähtöinen Läärä on luotsannut Tapparan junioreita jo yhdeksän vuotta.

– Ilmankos otteluohjelmat ovat täyttä timanttia. Toki lopputulos olisi vielä parempi, jos meikäläisen kuva olisi kannessa joka kerta. Naiset tykkäisivät, Käenniemi innostui.

Siinä vaiheessa Hämeenlinnan Herttualle oli pakko kertoa, että kuvavalinnat tekee Lukon PR-emäntä Outi Pettersson.

– Outi tekee upeata työtä, mutta näköjään hänkään ei ole täydellinen, Käenniemi heitti.

Takaisin Läärään. Kangasalle asettunut yrittäjä kuuluu Tapparan D1-junioreiden AAA-joukkueen valmennustiimiin. Kolmen A:n ryhmään on koottu ikäluokan kärkipojat. Päävastuualueena on luistelupuoli.

– En olisi voinut kuvitella ikinä, että pääsen valmentamaan lähes 1500 NHL-ottelua pelanneen legendan ja SM-liigassa karaistuneen luotsin kanssa, Läärä huokaisi.

Läärä viittasi Suomen kaikkien aikojen parhaaseen puolustajaan Teppo Nummiseen ja hiljattain mukaan liittyneeseen Tuomas Tuokkolaan.

Pälkäneen kasvatti ei voisi edes unelmoida enempää.

Vaikka Läärä on nykyään tiiviisti Tapparan ja jääkiekon parissa, häneltä löytyy ilahduttavasti myös lentopallotaustaa. Läärä kuului nuoruusvuosinaan Pälkäneen Lukon edustusjoukkueen vahvuuteen.

Niihin aikoihin joukkueita oli vielä pilvin pimein – ja Hämeessä käytiin armottomia kamppailuja vitossarjaa myöten.

– Muistan meidän porukasta hyvin Urpo Sevonin, Olli Viitasaaren, Matti Norokorven, Antti-Jussi Mikkolan ja Olli Hyllin. Viitasaaren esimerkki on jäänyt erityisesti mieleen. Olli kannusti aina nuorempia ja oli tietynlainen isähahmo, Läärä muisteli.

Viitasaari muutti vähän ajan päästä Lempäälään ja toimi siellä kunnanjohtajana reilut 20 vuotta.

– Muistan hyvin Lukon peräänantamattomuuden. Kun tuli tiukka matsi, voitimme lähes poikkeuksetta. Kuulemma porukassa on nykyään samanlaisia piirteitä, Läärä kuvaili.

Läärä sai kuulla Lukon nykykuulumiset keskiviikkona, kun joukkueen kapteeni Ville Järnvall ja Niilo Nurmi vierailivat EHD Finlandin tiloissa.

Läärä perusti EHD Finlandin Pälkäneelle vuonna 1995 ja siirsi toiminnan muutamaa vuotta myöhemmin Kangasalle.

Tulostuspuoli on yrityksen kivijalka. Värikasetteja löytyy laitteeseen kuin laitteeseen. Lisäksi firman kautta löytyy laaja valikoima kolikko- ja setelitunnistimia sekä kylmälaminointilaitteita.

Palveluvalikoimaan kuuluu myös tietokoneiden huolto ja korjaus.