Liigakonkari antoi tunnustusta keltanokalle

26.2.2018

Lupaava ensi-ilta. Passarin paikalla debytoinut Tomi Perkiö ruokkii vapaaksi jätettyä sentteriä Reko Käenniemeä. Kuva: Outi Pettersson.
Lupaava ensi-ilta. Passarin paikalla debytoinut Tomi Perkiö ruokkii vapaaksi jätettyä sentteriä Reko Käenniemeä. Kuva: Outi Pettersson.

25.2. Loimaan Jankko-Lukko 3–0 (25–19, 25–21, 25–17)

Loimaan lentopallopyhätössä Hirvihovissa nähtiin hämmentävä episodi sunnuntai-iltana, kun Jankon ja Pälkäneen Luja-Lukon kakkossarjajoukkueet astelivat historiaa tihkuvalle areenalle.

Jankon peliä pyöritti peräti 306 liigaottelua kolunnut konkari Jukka Lehti. Lukon hyökkääjiä ruokki passarin paikalla debytoinut juniori Tomi Perkiö.

Lehden palkintokaapista löytyy lukuisia SM-mitaleita Suomen mestaruudesta lähtien. Hän on hankkinut liigakokemusta Rantaperkiön Iskusta, Raision Loimusta, Salon PIivolleysta ja Valkeakosken Isku-Veikoista.

Vielä toissa kaudella Lehti tahditti Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueen liigakarsintoihin asti.

Perkiöllä oli tältä paikalta kokemusta vain Kalevan Lentopallon nappulapeleistä ja Lukon harjoituksista. Näitä ei voi pitää minkäänlaisena meriittinä edes hyvällä tahdolla.

Kapellimestarien taustoihin nähden kamppailu eteni yllättävän tasapäisesti alusta loppuun. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa pälkäneläisten kunniakkaasta taistelusta huolimatta, mutta silti Hirvihovissa syntyi kakkossarjaan kelpo lentopallo-ottelu.

Herrasmiehenä tunnettu Lehti osaa myös verkon läpi sanailun, mutta hän tekee tämän ihailtavan hienostuneesti.

Tällä kertaa lensi vain yksi pureva kuitti, kun pallo pyörähti Perkiön saranasormien läpi.

– Oliko pallo märkä vai häikäisivätkö valot? Lehti kysäisi vaivihkaa.

– Sekä että, Perkiö vastasi.

Muuten Hurrikaanin liigajoukkueen kakkosvalmentaja antoi poikkeuksellisen paljon jännittäneen pälkäneläisjuniorin olla rauhassa. Lukon passari turvautui aluksi varmoihin passeihin, mutta rohkeus lisääntyi illan mittaan.

Pelin edetessä pälkäneläisiskijät pääsivät lyömään muutaman kerran tyhjältä verkolta.

Nämä suoritukset hämmensivät jopa Lukko-koutsi Petteri Miettistä, sillä Perkiö urakoi yleispelaajan tontilla vielä edellispäivänä Vilppulassa A-junioreiden SM-välieräturnauksessa.

Siihenkin nähden Hirvihovin esitys oli suuri yllätys.

– Toisella on suunta ylöspäin ja toisella jyrkästi alaspäin, Lehti heitti.

Kosken pikkukunnassa kasvanut Lehti osasi antaa Lukolle arvon niin kuin monilla korvessa asuneilla on tapana.

– Vakavasti ottaen – Tomi onnistui siihen nähden erittäin hyvin, ettei ole pelannut aiemmin tällä paikalla. Pisteet Tomille – samoin koko Pälkäneen porukalle. Lukko lähti pelaamaan rohkeasti ja onnistui. Puolustus toimi mallikkaasti – ja lyöntipaikoissa annettiin kättä rohkeasti, Lehti suitsutti.

Kättä tarjosi varsinkin Akseli Viitala. Hakkuri on noussut nopeasti Pirkanmaan kuuluisimpien on/off-iskijöiden joukkoon. Hirvihovissa pallo kuoli niin kuin ristipaikan pelaajalta odotetaankin.