Ei voi olla totta – Lukolle 3–0-kotivoitto!

3.3.2018

2.3. Lukko-Raision Loimu 3–0 (25–22, 25–14, 25–23)

Paelkaene Gardenin kuuluisan päätykatsomon yleisö oli hämillään, kun perjantai-illan kamppailu päättyi Lukon passarin Tomi Perkiön ässäsyöttöön.

Katsojat eivät voineet käsittää, että kotijoukkue voittaa ottelun suoraan kolmessa erässä.

Väki pyöri epätietoisen oloisena pitkin näyttämöä, kun Lukon ja Raision Loimun pelaajat ryhtyivät kättelemään kesken illan.

Myös tuomarikaksikko Arto Muro-Pekka Ikonen pyöritteli päätänsä.

Tämä ei voi olla totta.

Kaikki olettivat, että Lukko häviää tai menettää ainakin erän. Niin kuin aina ennenkin.

Mutta ei tällä kertaa.

Peräti kuuteentoista otteluun venynyt tuskien taival päättyi vihdoin. Siihen jaksoon ei mahtunut yhtään 3–0-voittoa, vaikka niitä herui välillä vieraskentiltäkin.

Edellisestä 3–0-kotivoitosta kului melkein puolitoista vuotta. Tämä heltisi Loimaan Jankosta 7. lokakuuta 2016.

Niinpä tämän jälkeen on helppo todeta, ettei Garden tuota vastustajille enää vastaavia painajaisia kuin takavuosina. Silloin vierailijat suorastaan pelkäsivät mennä syöttämään näyttämön armottoman yleisön edestä.

Loimulla oli perjantaina omat vaikeutensa miehistön kokoamisessa, mutta raisiolaisjoukkue venyi hienosti ja löysi riittävästi miehiä Pälkäneen-vierailulle. Näin siirtämisvaaran alle joutunut kamppailu pystyttiin viemään läpi sovitun ohjelman mukaan.

Eläkeikää lähestyvä Juho Viitala oli polleata poikaa, kun laituri sai parhaalle pelaajalle ojennetun Uotilan Leipomon herkullisen limppupakkauksen ja päälle vielä Pub Panaman maukkaan siipiannoksen.

Viitala lähestyi jo etukäteen valitsijoita parantaakseen omia mahdollisuuksiaan ja onnistui hurmaamaan asiantuntevan raadin.

Luultavasti palkinto olisi ojennettu Tuomas Lehtilälle, mutta Vuolijoen superpojan kamppailu päättyi ikävään nilkkavammaan toisen erän lopussa.

– Tumppi oli ennen peliä vähän kuin peura ajovaloissa. Tsemppasin sitä parhaani mukaan. Sanoin sille, että pelipaikka on varma, kun mun paita jäi kotiin. Tumppi pelasi ihan hurmiossa. Bluffi paljastui, kun sen nilkka pyörähti, Lukon veteraanitolppa Ville Mattila lohkaisi.

Lehtilästä paljastui hämmentävä piirre illan mittaan. Hiirenhiljaa muiden hölmöilyjä seuraava sentteri tuuletti villisti täräytettyään kauden hurjimman paterin pian historiaan jäävän Gardenin lattiaan.

– En ole nähnyt Tumpin antavan handuu siihen malliin koskaan ennen, Lukon hakkuri Akseli Viitala hämmästeli.

– Meidän GM on höpissyt jostakin Passilasta, jota kukaan ei ole edes nähnyt. Kuulemma se kaveri uhkasi ottaa lakat pois Gardenin lattiasta. Ei tartte. Tumppi teki sen jo, Lukon luotsi Petteri Pastori-Miettinen virnuili.

Viitala hyökkäsi virheettömästi pöllämystyneestä olemuksestaan huolimatta ja antoi vahvaa tulitukea Lehtilälle. Lukon harmiksi Vuolijoen lemmikin kausi taitaa olla ohi.

Miettinen ihmetteli Perkiön kypsää passipeliä.

– Täytyy ihmetellä, miten hän on omaksunut näin nopeasti passarin roolin. Luonnonlahjakkuus, Miettinen hämmästeli.