Ei tarvittu Nallea eikä Letkua – Lukko selätti monet vaikeudet

9.3.2018

9.3. Lukko-Mouhijärven Äijät 3–0 (25–17, 25–15, 25–16)

Vielä torstaina Luja-Lukon tilanne vaikutti epätoivoiselta, kun miehiä putosi riveistä hirvittävällä tahdilla.

Pälkäneläisjoukkueen johto kauhistui jokaisesta soitosta ja tekstiviestistä, kun joka kerta sai pelätä seuraavaa poissaoloa.

Takaiskuja kertyi niin paljon, että loppujen lopuksi Lukko haki Lentopalloliitosta poikkeuslupaa saadakseen farmipelaaja Olli-Pekka Palomäen mukaan.

Lempäälän Kisan sentteri oli halukas lähtemään Lukon avuksi, mutta sääntöpykälät estivät tämän. Palomäellä oli liian paljon startteja ykkössarjassa.

Tämän jälkeen harkittiin vakavasti lisenssin hankkimista kahdelle entiselle Lukko-tolpalle. Vaihtoehtoina olivat Lukon lentopallopomo Asko Nalle-Niemi ja harjoittelematta hämmästyttävässä kunnossa pysyvä Kimmo Letku-Lehtelä.

Perjantai toi kaksi huojentavaa tietoa useita mahdollisuuksia pohtineelle Lukolle. Pahaa flunssaa vastaan taistellut Reko Käenniemi ilmoitti astelevansa kentälle vaikka huojuen. Toinen keskitolppa Ville Mattila tarvitsi vielä edellispäivänä vaimonsa apua päästäkseen sängystä ylös, mutta tohtori sai selkäjuminsa laukeamaan sopivilla tropeilla.

Näin hätävarat saivat tehdä sitä mitä parhaiten osaavat: Nalle heilutti rajamiehen lippua ja Letku keskittyi Pikku-Kakkosen katseluun.

Käenniemen ja Mattilan toipuminen ratkaisi pahoihin vaikeuksiin ajautuneen joukkueen kokoonpanovaikeudet. Nämä syntyivät, kun Lukon kokoonpano kutistui uhkaavasti Niilo Nurmen, Tuomas Lehtilän, Joni Sokan ja Valtteri Tynyksen pudottua vahvuudesta.

Vastoinkäymisiin nähden Lukon esitys oli mykistävä. Lukko tyrmäsi Äijät niin pahasti, että Paelkaene Gardenin kekseliäät katsojat ehdottivat vastustajalle jo nimenmuutosta. Lukon nettitoimitus on ollut aina kohtelias vastustajille – niinpä nytkään ei julkisteta teräviä ehdotuksia.

Toisen peräkkäisen 3–0-voiton kaapannut Lukko vyöryi Äijien yli laajalla rintamalla.

LeKistä tullut passari Juuso Paananen nautti täysin siemauksin tarjoillessaan hyökkääjille herkkupaikkoja. Toinen farmiapu Tomi Perkiö täräytti kenttään muutaman semmoisen pommin, joista lakanpoltosta uhoava Petri Kotiaresti-Passila voi vain unelmoida.

Lukon pistemiehet: Tomi Perkiö 16, Ville Järnvall 12, Reko Käenniemi 9, Akseli Viitala 9, Ville Mattila 5, Juuso Paananen 5.