Haikeat jäähyväiset!

22.3.2018

Upea aikakausi päättyy. Lukon lentopallojoukkue hyvästelee rakkaan Paelkaene Gardenin.
Upea aikakausi päättyy. Lukon lentopallojoukkue hyvästelee rakkaan Paelkaene Gardenin.

Lukon legendaarinen kotisali Paelkaene Garden jää historiaan perjantai-illan jälkeen.

Päivämäärä 23.3.2018 jää pysyvästi Pälkäneen värikkääseen lentopallohistoriaan.

Silloin vietetään legendaarisen Paelkaene Gardenin jäähyväisiä Lukon kakkossarjajoukkueen kohdatessa Oripään Urheilijat.

Kaikkien katsojien kannattaa varata mukaansa arpajaisissa tarvittavien taskurahojen ohella riittävästi nenäliinoja.

Kyyneleet tulevat varmasti tavallista herkemmin silmäkulmaan, kun silmäilee viimeisen kerran tarunhohtoisen salin seiniä, lattiaa ja kuuluisaa väliverhoa.

Tämän verhon piikkiin monet vierasjoukkueet panivat tappionsa jo takavuosina, vaikka saivat parhaassa erässä hädin tuskin kahdeksan pistettä. Vanhalla pistelaskulla.

Usein on kuultu, ettei tässä komerossa pysty pelaamaan lentopalloa.

Kunnon joukkueet ovat osoittaneet typerän väitteen perättömäksi. Kun pelaajilla on riittävästi taitoa, pallon lentorataa pystyy kontrolloimaan pelipaikan vaatimusten mukaan.

Kuten Lukon maineikkaan joukkueen laiturit ovat aina pystyneet.

Tunteikkaan päätöskamppailun aattona ei kehtaa parjata keskitolppia, joille kaikenkokoiset ja -muotoiset salit ovat hankalia. Ellei pallo pysy hallussa komerossa, se ei pysy lentokentälläkään.

Nyt on väärä hetki puuttua tämän tarkemmin senttereiden ongelmiin. Nyt on aika ottaa kaikki ilo irti historiaa tihkuvasta lentopallopyhätöstä.

Tässä salissa on nähty liuta lajilegendoja Petri Hildénistä, Marko Jussilasta ja jo edesmenneistä Jorma Kotasesta, Pekka Viitasesta ja Teppo Heleniuksesta lähtien.

Tässä salissa on nähty useita pyyteettömiä valmentajia Erik Kuusistosta lähtien.

Tämän salin kuuluisa päätykatsomo on tuottanut painajaismaisia hetkiä useille vierasjoukkueille Jari Rämön johdolla. Tähtivieraille varattu nahkasohva tunnetaan lajiväen keskuudessa ympäri Suomen.

Parhaina päivinä sen paikan saaneet katsojat saivat lisukkeeksi snapseja ja kylän hehkeimmät daamit.

Ikimuistoisia iltoja jatkettiin taannoin Kostian Kievarin viihtyisässä ilmapiirissä. Karkelot venyivät usein aamuneljään asti. Jälkipelit tarjosivat vähintään yhtä paljon viihdettä kuin tapahtumarikkaat ottelut.

Nämä ajat eivät palaa enää koskaan, mutta muistot säilyvät ikuisesti.

Niinpä perjantai-illan jäähyväispeli on varmasti koskettava hetki. Kuuluttajaksi saapuva Mikko Heinämäki jos kuka osaa nostattaa tunnelmaa.

Liutun samettikurkku teki tätä ansiokkaasti Ilveksen ja LP Kangasalan liigapeleissä jo syksyllä, vaikka molemmat joukkueet rämpivät paljon syvemmällä kuin Lukko missään vaiheessa.

Heinämäki saa vahvaa taustatukea musiikkivastaavaksi saapuvalta Petri Tuomiojalta. DJ Peippi-Peten kappalevalikoima askarruttaa hiukan Lukon johtoa, mutta silti hänelle on annettu vapaat kädet.

Päätöskamppailun arvontaan on järjestetty houkutteleva palkintovalikoima arvokkaasta lumilingosta lähtien. Lähialueen yritykset ovat tukeneet lentopallojoukkuetta ihailtavan hyvin.

Lukon kanssa samoista sijoista kamppaileva OU on juuri sopiva vastustaja juhlailtaan.