Kolmiloikan SM-pronssi maistui makealta

4.8.2019

Makea mitali. Topias Tarratossu-Koukkula (vas.) kaappasi pronssia Kalevan Kisojen kolmiloikasta. Sen sijaan toisen Lukko-kengurun Daniel Kososen SM-finaali päättyi nivelsidevammaan.
Makea mitali. Topias Tarratossu-Koukkula (vas.) kaappasi pronssia Kalevan Kisojen kolmiloikasta. Sen sijaan toisen Lukko-kengurun Daniel Kososen SM-finaali päättyi nivelsidevammaan.

Lukosta tuttu kenguru Topias Tarratossu-Koukkula aikoo pelata vielä vähintään kakkossarjassa – mahdollisesti Pälkäneellä.

Legendaarisessa Paelkaene Gardenissa karaistunut Topias Tarratossu-Koukkula intoutui hurjaan taisteluun Kalevan Kisojen kolmiloikkafinaalissa.

Koukkula ei tarvinnut Lappeenrannassa äitiä eikä isää kengännauhojen sitomiseen. Hän hoiti tämän itse erittäin päättäväisesti ja iskostettua saman asenteen myös Kimpisen kentälle.

Lukon lentopallojoukkueen kautta kulkenut kenguru pomppi SM-pronssille poikkeuksellisen korkeatasoisessa kilpailussa.

Komea mitalihyppy 16,12 jäi vain kahden sentin päähän Koukkulan omasta ennätyksestä.

– Toki olen tyytyväinen tulokseen, mutta mielessä oli vielä vähän kovemmat jutut. Vire on niin kova, että olisin voinut hypätä 16,30–16,40:n väliin, kotimatkalta tavoitettu Koukkula summasi.

Sillä hypyllä olisi ohitettu hopeaa napannut Tuomas Kaukolahti (16,29) – eikä ykköstähti Simo Lipsanenkaan loikkinut nyt toivottoman kauas.

– Perinteisesti ero on venynyt ainakin puoleen metriin, Koukkula heitti.

Lappeenrannan kolmiloikkakisa oli kotimaisittain poikkeuksellisen kovatasoinen.

– Viimeksi Kalevan Kisojen kolmen kärki on ylittänyt 16 metriä vuonna 1992. Niinpä mitali maistuu hemmetin hyvältä, Koukkula herkutteli.

Onnistumisen takana oli ehjä harjoituskausi.

– Kesälläkään ei ole ollut mitään vaivoja. Toisaalta tämä laji on välillä vähän paradoksaalinen. Huippuhyppyjen löytyminen saattaa kestää, vaikka takana olisi pitkä jakso hyviä treenejä. Uskon, että loppukesään tulee vielä hyvä piikki.

Koukkulalla on nyt Kalevan Kisoista yksi hopea ja kolme pronssia.

– Kauden jälkeen mietitään jatkoa. Olen tahkonnut aika monta vuotta kansallisen kärkitason ja aikuisten arvokisatason välissä. Mieli halajaa ilman muuta arvokisoihin.

EM-mitaleista kamppaillaan ensi kesänä Pariisissa.

– EM-raja (16,60) ei ole ollenkaan utopistinen, Koukkula tuumi.

Koukkula on seurannut Lukon edesottamuksia joukkueen nettisivujen maineikkaiden raporttien kautta.

– Kakkossarjan lohkovoitto oli kova juttu viime kaudella. Ei muuta kuin seuraavalle askelmalle ensi talvena.

Koukkula vakuutti, että hänet nähdään vielä joku päivä lentopallokentillä vähintään kakkossarjatasolla.

– Mahdollisesti Pälkäneellä, mutta pidän vielä joukkueen auki. Lukko on toki potentiaalinen vaihtoehto, mutta en uskalla luvata vielä. Satsaan ensin loikkauraani, Koukkula painotti.