Tuttu kaksikko Lukon paitaan

13.8.2019

Peliasu vaihtui. Niilo Nurmi (vas.) ja Tomi Perkiö riisuivat LeKin paidan tiistaina pois – ja siirtyivät Lukon väreihin.
Peliasu vaihtui. Niilo Nurmi (vas.) ja Tomi Perkiö riisuivat LeKin paidan tiistaina pois – ja siirtyivät Lukon väreihin.
Vielä viime talvena Tomi Perkiö tuuletti LeKin puolesta. Kuva: Antti Raunio.
Vielä viime talvena Tomi Perkiö tuuletti LeKin puolesta. Kuva: Antti Raunio.
Kova liberopari. Niilo Nurmi (oik.) muodostaa vahvan kaksikon Joni Costa-Sokan kanssa. Kuva: Asko Niemi.
Kova liberopari. Niilo Nurmi (oik.) muodostaa vahvan kaksikon Joni Costa-Sokan kanssa. Kuva: Asko Niemi.

Pälkäneelle palanneet Niilo Nurmi ja Tomi Perkiö kohtaavat heti tukun viime kauden seurakavereita Lempäälästä.

Luja-Lukon vahvuuteen palanneilla Niilo Nurmella ja Tomi Perkiöllä on kutkuttava ilta heti kauden alkajaisiksi, kun pälkäneläisjoukkue kohtaa keskiviikkona Lempäälän fuusioseuran Lempo-Volleyn.

Lempon ydin on koottu Nurmen ja Perkiön viime kauden seuran LeKin pelaajista. Nyt mukana on myös ex-jyryläisiä.

Pälkäneläisyleisö näki Nurmea ja Perkiötä jonkin verran myös viime talvena, kun he kävivät farmimiehinä auttamassa Lukon kakkossarjajoukkuetta.

Lukko ja Lempo kohtaavat Kostia Areenassa klo 19.30. Nettitoimitus otti kaksikon tenttiin kutkuttavan kamppailun aattona.

1) Minkälaisin miettein palaat legendaariseen joukkueeseen?

Nurmi: – Hienoa palata Pälkäneelle. Uuden hallin harjoittelu- ja peliolosuhteet ovat mielettömät.

Perkiö: – Tämän kauden suunnitelmat olivat pitkään harkinnassa. Paikka olisi ollut tarjolla Lempossakin, mutta peliaika olisi voinut olla nihkeässä Rumpusen Tomin tultua. Pälkäneellä on tällä hetkellä ammattimainen organisaatio. Taustat ovat kunnossa ja valmennus on huippuluokkaa. Tässä suhteessa pitää antaa tunnustus myös LeKille – sielläkin homma toimi moitteitta. Rehellisesti sanottunsa lopullinen päätös tuli, kun puhuttiin Järnvallin Villen kanssa pelikuvioista monet illat. Kun Ville jäi Pälkäneelle, se sai meitsinkin palaamaan.

2) Mitä odotat tulevalta kaudelta?

Nurmi: – Tiukkoja vääntöjä ja onnistumisten kautta paikkaa pleijareista.

Perkiö: – Meillä on kasassa loistava joukkue. Menestyshalu on kova. Lähdetään näyttämän, mihin me pystytään.

3) Mikä oli ykkössarjajakson merkittävin anti?

Nurmi: – Pääsi treenaamaan porukassa, jossa pallo tulee paljon lujempaa. Puolustuspeli ja reaktionopeus paranivat merkittävästi.

Perkiö: – Sieltä irtosi tärkeätä kokemusta ja huomioita sekä omasta että joukkueen pelaamisesta. Siellä väännetään joka treenissä ja pelissä eri fysiikalla ja intensiteetillä, mihin olin aiemmin tottunut. Toivottavasti pystymme tuomaan sieltä Niilon kanssa jotakin Pälkäneen treeneihin.

4) Kuka pelaaja teki sinuun suurimman vaikutuksen ja miksi?

Nurmi: – LeKissä huippulibero Jyri Niemi. Miehen asenne ja huumorintaju olivat kohdillaan – ja puolustuspäässä Jyri oli eläin. Pälkäneellä teki vaikutuksen "Tero" (Miko Köykkä). Hän vakuutti tehneensä kesällä paljon töitä. Siltä se näyttikin – pallovarmuus on parantunut paljon viime näkemisen jälkeen.

Perkiö: – Tähän täytyy sanoa omat kilpakumppanit Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen. He vetävät täysillä aina ja pyrkivät kehittämään itseänsä joka sekunti. Tässä pitää mainita myös Sauli Silpo. Sellainen kapteeni pitäisi saada jokaiseen joukkueeseen. Kaveri ottaa porukan reppuselkäänsä, kun sitä tarvitaan.

5) Oma vire?

Nurmi: – Kesän fysiikkatreenit ovat tarttuneet hyvin – ja biitsikiertue oli menestyksekäs. Vire on mitä mainioin.

Perkiö: – Se mitataan, kun pelit alkavat. Eiköhän tästä hyvä kausi saada!