Köykkä munasillaan Kostia Areenalle

15.8.2019

Täältä pesee! Ville Järnvall kurittaa Lempo-Volleyta kolmen metrin viivan takaa. Kuva: Julia Jäärni.
Täältä pesee! Ville Järnvall kurittaa Lempo-Volleyta kolmen metrin viivan takaa. Kuva: Julia Jäärni.
Nimekäs vieras. Lempo-Volleyn tuore huiuppuvahvistus Tomi Rumpunen kehui Kostia Areenaa vuolaasti. Rumpunen on pelannut kotimaan ohella Saksassa, Romaniassa ja Ranskassa. Kuva: Julia Jäärni.
Nimekäs vieras. Lempo-Volleyn tuore huiuppuvahvistus Tomi Rumpunen kehui Kostia Areenaa vuolaasti. Rumpunen on pelannut kotimaan ohella Saksassa, Romaniassa ja Ranskassa. Kuva: Julia Jäärni.
Puhutuin hahmo. Miko Tero-Köykkää odottaa Saksasta kopioitu sanktio treeneissä. Kuva: Asko Niemi.
Puhutuin hahmo. Miko Tero-Köykkää odottaa Saksasta kopioitu sanktio treeneissä. Kuva: Asko Niemi.

14.8. Lukko-Lempo-Volley  0–4 (16–25, 18–25, 15–25, 21–25)

Lukon lentopallopomo Asko Nalle-Niemi lipoi huuliansa kauden avauksen jälkeen.

Iharin Menninkäinen ilahtui suuresti ensimmäisen harjoitusottelun herättämästä kiinnostuksesta ja Kostia Areenalle saapuneiden katsojien innostuneista reaktioista.

Sarjakautta odotetaan jo vesi kielellä.

Lukon ja Lempäälän tuoreen fuusioseuran Lempo-Volleyn välinen kamppailu keräsi lehtereille peräti 75 katsojaa keskiviikon myöhäisestä alkamisajankohdasta huolimatta.

Niemen suupielet kääntyivät illan leveimpään virneeseen toisessa erässä, kun Lukon kulttisentterin Miko Tero-Köykän leijasyöttö meni verkon ali.

– Tero tietää varmaan, mitä tuo tarkoittaa. Sohlon pitää tarjota koko porukalle ilmainen olutkierros Panaman kiihkeässä sykkeessä, Niemi tokaisi.

Eikä aikaakaan, kun vaimonsa kanssa parisuhdelenkillä käynyt Ville Alapaula-Mattila kiiruhti paikalle ja puhui limbosyötöstä isoon ääneen.

– Tuohan oli vielä pahempi möhläys kuin meikäläisellä aikoinaan, Mattila päästeli.

Kuten lempinimestä voi päätellä, Lukko-legendan ilta pimeni taannoin Paelkaene Gardenissa täydellisesti. Jännityksestä vapissut konkari lähetti syötön tärisevin käsin – ja pallo kantoi hädin tuskin alapaulaan asti.

Eikä se ollut mikä tahansa syöttö. Siinä pallossa oli panoksena sarjanousu. Mattilan onneksi joukkuekaverit pystyivät korjaamaan möhläyksen myöhemmin.

– Pallo osui sentään verkkoon, Mattila puolustautui.

Köykän tilanteeseen tuli dramaattinen käänne vielä illan mittaan, kun Lukon ystävä Petri Saari toi esiin kansainvälisen käytännön.

Tämä todettiin taannoin Saksassa, kun Paelkaene Gardenissakin käynyt Matti Mato-Ollikainen pelasi siellä ammatikseen.

– Silloin tumpulan pitää vetää housut kinttuun ja juosta munasillaan kierros kentän ympäri, Saari tiesi.

Köykkää odottaa nyt sama sanktio.

– Pitää järjestää varmaan avoimet treenit ja infota tästä julkisesti. Nuoret naiset ostavat mielellään pääsylipun tähän tapahtumaan – eikä me estetä hiukan varttuneempienkaan tuloa. Mainokseen kannattaa laittaa, että kiikari tai suurennuslasi mukaan, Niemi suunnitteli.

Sen illan jälkeen Köykkä on vielä legendaarisempi kaveri kuin nykyään.

Köykän limbo oli ilman muuta avauskamppailun kohauttavin hetki, mutta hienoon iltaan mahtui paljon muutakin. Lukon taisteluilme ja puolustustahto olivat mainiolla tasolla ensimmäisestä pallosta lähtien.

Vaikka nimekäs vastustaja heilutti tahtipuikkoa läpi illan, pälkäneläisjoukkue ei antanut periksi missään vaiheessa.

Kostia Areenan katsojat näkivät neljän erän aikana lukuisia hienoja taistelupalloja.

– Taitava ja fyysisempi Lempo oli odotetusti meitä parempi, mutta pystyimme haastamaan välillä aika hyvin, Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen summasi.

Lukko johti neljättä erää vielä tilanteessa 20–18, mutta neitsyytensä menettänyt Lempo meni lopussa ohi.

– Puolustus- ja torjuntapelimme oli ajankohtaan nähden riittävällä tasolla. Syöttö parani hyvin loppua kohden. Hyökkäys oli avauserässä hyvää, mutta jatkossa tuli vaikeuksia. Siinä riittää vielä treenattavaa. Joka tapauksessa lupaava avaus sarjakautta ajatellen, Kosonen kiitteli.

Samalla Lukko otti selkeän edistysaskeleen viime kauteen verrattuna.

Silloin tuli 0–5-tappio Lempäälän Kisalle. Nyt hävittiin vain 0–4!