Lukko pääsee haastamaan Iskun

24.8.2019

Hieno uusinta. Lukko pääsi pelaamaan maineikasta Rantaperkiön Iskua vastaan viime syksynä Kostia Areenan avajauísissa. Nyt joukkueet kohtaavat Pyynikillä. Kuva: Asko Niemi.
Hieno uusinta. Lukko pääsi pelaamaan maineikasta Rantaperkiön Iskua vastaan viime syksynä Kostia Areenan avajauísissa. Nyt joukkueet kohtaavat Pyynikillä. Kuva: Asko Niemi.

Ohjelmassa on ennen sarjan alkua vielä viisi harjoitusottelua, seuraavaksi odottaa vierailu Vilppulaan.

Vaikka Luja-Lukko kärsi syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussaan 0–4-tappion ykkössarjan suurimpiin suosikkeihin lukeutuvalle Lempo-Volleylle, Kostia Areenan kamppailu synnytti poikkeuksellisen paljon kohinaa.

Eikä syynä ollut harvinainen lopputulos – vaan Lukon kulttisentterin Miko Tero-Köykän legendaarinen syöttö.

Köykän lähettämä aloitus meni lempääläläisjoukkueen kenttäpuoliskolle verkon ali.

Kyllä – verkon ali.

Ensin Lukon oli tarkoitus turvautua suomalaiseen rangaistuskäytäntöön. Se olisi tarkoittanut Köykälle olutkierroksen tarjoamista koko porukalle Panaman kiihkeässä sykkeessä.

Suunnitelmaa muutettiin Lukon ystävän Petri Saaren vinkin jälkeen. Saari tiesi, että Saksassa tämä kardinaalimunaus tietää pelaajalle nakukierrosta kentän ympäri.

Lukko päätti käyttää samaa sanktiota.

Köykkä tyytyi kohtaloonsa mukisematta. Hän hölkötteli munasillaan määrätyn matkan seuraavien treenien jälkeen ja herätti laajaa huomiota Pirkanmaan lentopallopiireissä. Värikästä palautetta tuli Kuopiosta ja Rovaniemeltä asti.

Samalla Lukko sai ilmaista mainosta seuraaviin harjoituspeleihinsä. Yhteydenottojen perusteella lehtereille on luvassa yleisöryntäys, kun Köykkä astelee seuraavan kerran areenalle.

Tämä tapahtuu 5. syyskuuta legendaarisessa Parkkivuoren urheilutalossa, kun Lukko matkustaa Vilppulan Tähden vieraaksi.

Lukon nettitoimituksen saamat viestit ovat herättäneet runsaasti hilpeyttä.

Tässä muutama:

– Se klovni on nähtävä! Pakko mennä katsomaan, miten narukädet pyörivät! Kai sillä on sentään housut jalassa! Pitääkö verkkoa laskea, kun Pelle Hermanni on syöttövuorossa!

Lukko pelaa ennen kakkossarjakauden alkua vielä viisi harjoitusottelua.

Näistä vain yksi isketään Kostia Areenassa. Tähti tulee vastavierailulle keskiviikkona 25. syyskuuta.

Kahden Tähti-pelin väliin mahtuu vieraskamppailu maineikasta Rantaperkiön Iskua vastaan sekä Hollolan turnaus. Siellä vastustajina ovat isäntäjoukkue Salpis ja Korian Ponsi.

Suomalaisiin suurseuroihin lukeutuva Isku tuli pälkäneläisille tutuksi viime syksyn tähtivierailun ansiosta. Silloin nimekäs tamperelaisjoukkue huipensi Kostia Areenan avajaispäivän kohtaamalla Lukon.

Tällä kertaa pelataan perinteitä tihkuvassa Pyynikin palloiluhallissa.

Perjantai-illan (13.9.) kamppailu on samalla lähtölaukaus Lukon leiriviikonlopulle. Urakka jatkuu koko lauantaipäivän Kostialla. Saunailta kruunaa kaiken.

 

Lukon harjoitusottelut

To 5.9. klo 19.00 Vilppulan Tähti-Lukko

Pe 13.9. klo 18.00 Rantaperkiön Isku-Lukko

La 21.9. Hollolan turnaus  (vastassa Salpis ja Korian Ponsi)

Ke 25.9. klo 19.30 Lukko-Vilppulan Tähti