Lukko sai arvokkaita neuvoja Isolle kirkolle

12.10.2019

Kapteenisto valmiina Isolle kirkolle Ville Järnvallin (kesk.) johdolla. Apuna Tomi Perkiö (vas.) ja Juho Viitala. Kuva: Asko Niemi.
Kapteenisto valmiina Isolle kirkolle Ville Järnvallin (kesk.) johdolla. Apuna Tomi Perkiö (vas.) ja Juho Viitala. Kuva: Asko Niemi.
Elämänkokemusta valtavasti. Monen alan mestari Ville Matsu-Mattila antoi joukkueelle arvokkaita ohjeita Isolle kirkolle. Kuva: Asko Niemi.
Elämänkokemusta valtavasti. Monen alan mestari Ville Matsu-Mattila antoi joukkueelle arvokkaita ohjeita Isolle kirkolle. Kuva: Asko Niemi.

Legendaarinen keskitolppa Ville Mattila jos kuka tietää, miten metropolissa toimitaan.

Nyt on vain yksi mahdollisuus. Nyt kannattaa kuunnella Lukko-legenda Ville Mattilan neuvoja poikkeuksellisen tarkasti.

Kuuluisa keskitolppa on niittänyt runsaasti mainetta lääketieteen alalla, mutta tämä on vain murto-osa hänen suuruuttansa. Vielä enemmän löytyy tiukoissa paikoissa korvaamatonta elämänkokemusta.

Ja nyt jos koska Lukolla on tiukka paikka. Pälkäneläisjoukkuetta odottaa sunnuntaina jännittävä keikka Isolle kirkolle. Tai ainakin ihan Ison kirkon tuntumaan. Vantaan Myyrmäki on metropoli tuttuun ja turvalliseen Kostia Areenaan verrattuna.

Vastassa on Lukolle uusi tuttavuus Keimolan Kaiku. Se lähetti viime viikonloppuna myrskyvaroituksen koko Suomeen haettuaan vierasvoiton Vilppulan pyhätöstä Parkkivuoresta.

Niinpä on syytä antaa puheenvuoro Mattilalle – tuolle arvostetulle ortopedian ja traumatologian professorille, joka tuntee pääkaupunkiseudun houkutukset ja mahdollisuudet ylivoimaisesti parhaiten Lukon joukkueesta.

– Pojat nythän on niin, että parasta valmistautumista olisi se, kun matkustettaisiin Isolle kirkolle jo lauantaina ja luotaisiin yhteishenkeä sikäläisessä ympäristössä. Sieltä löytyy paikkoja moneen lähtöön legendaarisesta Tulisuudelmasta lähtien, Mattila aloitti.

Tulisuudelma tunnetaan tiistaitansseistaan, mutta meno on vireätä muinakin iltoina.

– Siellä on kuulkaas sekahaku. Tai ainakin siellä haetaan erittäin vapaalla systeemillä. Voin vain kuvitella, kuinka Kustin (Juho Viitalan) ja Röpötin (Reko Käenniemen) lantio notkistuisi kummasti. Eikä pyörähtely tekisi pahaa Pipsa-Pekallekaan (Sami Petterssonille). Hän pääsisi tutustumaan miesten ympyröihin, Mattila päästeli.

Hetkinen Mattila – siinä tapauksessa poikien yöunet saattaisivat jäädä liian lyhyiksi? Peli alkaa nimittäin jo klo 13.

– Ei hätää... Olen minäkin painellut kentälle muutaman tunnin unilla. Kun asuin vielä Huutijärvellä, piti käydä yhtenä pyhäaamuna pienellä happihyppelyllä heti seitsemän jälkeen. Se selvitti kummasti ajatuksia.

Mattila ihmetteli kysymyksen asettelua.

– Mitäs eroa siinä on, keikkuuko Tulisuudelmassa vai valvooko tyttöystävän kainalossa takkatulta ihaillen. Niin kuin Tero (Miko Köykkä) tekee. Noi on niitä höpöhöpö-juttua.

Lukko-legenda antoi arvokkaat vinkit sunnuntaiaamuun.

– Sillä seudulla on liikennevaloja, liikenneympyröitä ja kaikkea. Tutkikaa nyt ihmeessä etukäteen, missä se Kalterin... vai mikä ihmeen Kilterin koulu sijaitsee. Ettei tule kiire. Hei kaima, muista panna herätyskello ajoissa soimaan, Mattila muistutti kutsumanimellä "Viime tipassa" kulkevaa Ville Järnvallia.

Entäs pelilliset ohjeet?

– En puutu puolella sanallakaan. Hemuli (päävalmentaja Heikki Kosonen) hoitaa tämän puolen suvereenisti. Tai voin mä nyt sen verran sanoa, että toivottavasti hän malttaa pysyä kentän laidalla. Mulla oli jo viime viikonloppuna kova työ estää Hemulin kentälle meno. Se oli maksanut lisenssin salaa, Mattila tiesi.