Kosonen ohjattiin oikeaan paikkaan

19.10.2019

Lukon hakkurit valmiina JyLen kaatoon: Daniel Kosonen (vas.) ja Akseli Viitala. Kuva: Asko Niemi.
Lukon hakkurit valmiina JyLen kaatoon: Daniel Kosonen (vas.) ja Akseli Viitala. Kuva: Asko Niemi.
Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen on tohkeissaan Jyväskylän vierailusta. Kuva: Asko Niemi.
Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen on tohkeissaan Jyväskylän vierailusta. Kuva: Asko Niemi.

Opiskelukaupunkiinsa ihastunut Lukko-luotsi pääsee Jyväskylään vasta joulukuussa.

Luja-Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen on ollut täpinöissään siitä lähtien, kun kakkossarjan lohkojako lyötiin lukkoon.

Kun pälkäneläisjoukkueen vastustajat varmistuivat, Kosonen kiinnitti heti huomionsa yhteen joukkueeseen – JyväsLentikseen.

– Mahtavaa päästä Jyväskylään pelaamaan. Opiskelukaupungista on paljon hienoja muistoja, Kosonen herkutteli.

Kun parhaita muistoja pyydettiin erittelemään, Kosonen heittäytyi diplomaattiseksi.

– On parempi, kun pidän ne omana tietonani... Siihen aikaan oli vähän eri meininki kuin nykyään. Eivätkä mielikutkaan ole hirveän tarkkoja, sillä niistä hetkistä on kulunut jo sen verran aikaa, Kosonen muotoili.

Lukon nettitoimitus ymmärsi yskän tässä vaiheessa ja siirtyi seuraavaan aiheeseen.

Lukon lentopallopomo Asko Nalle-Niemi sai hiukan lisätietoa perjantai-illan Panama-keikan aikana. Nalle johdatti joukkonsa Pälkäneen kulttipaikan kiihkeään sykkeeseen ja tarjosi kaikille ilmaisen kierroksen syntymäpäivänsä kunniaksi. Tiettävästi Nalle täytti 37 tai 39.

– Hemuli on auringontarkka kaikista asioista, mutta nyt hänkin erehtyi. Valmentaja oli niin tohkeissaan Jyväskylästä, että hän oli lähdössä sinne jo sunnuntaina. Onneksi tämä tuli puheeksi, niin saadaan pelinjohtaja Kostia Areenalle, Niemi heitti.

Jyväskylän-vierailu on Lukon ohjelmassa vasta itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien jälkeen – 7. joulukuuta. Näin pukuloistoon ihastuneet Joni Costa-Sokka, Juhani Pulla-Salminen ja kumppanit saavat nautiskella Linnan juhlien tv-lähetyksestä kaikessa rauhassa.

Päällekkäisyys huolestutti varsinkin Sokkaa. Libero pelkäsi, ettei hän pysty seuraamaan vuoden kohokohtaa armaansa kanssa käsi kädessä.

Takaisin sunnuntaiseen jännityskamppailuun. Silloin Lukolle uusi tuttavuus JyväsLentis saapuu neitsytmatkalle Kostia Areenaan. Luultavasti tahtipuikkoa heiluttaa jyväskyläläisjoukkueen valmennusjohtoon kuuluva Mikko Häyrinen.

Näin Pälkäneelle saadaan taas arvovaltainen vieras. Häyrinen työskentelee Kilpa- ja huippu-urheilukeskuksessa joukkueurheilun asiantuntijana. Lisäksi häneltä löytyy pitkä kokemus maajoukkueympyröistä.

JyLe tahkosi vielä viime kaudella ykkössarjaa ja säilytti siellä paikkansa pelaamalla, mutta joukkue pudottautui keväällä kakkossarjaan omasta aloitteestaan.

– Analysoimme tilanteen tarkasti ja päädyimme SM-turnauksissa menestyneiden nuorten panostamiseen. Se onnistuu parhaiten tällä tasolla, Häyrinen selvitti.

Häyrinen uskoo, että tiiviisti harjoitteleva joukkue parantaa otteitansa talven mittaan ja on parhaimmillaan kevään pudotuspeleissä. Mukana on neljä poikien maajoukkueryhmään kuuluvaa kaveria.

– Palaamme ykkössarjaan siinä vaiheessa, kun pelaajat ovat siihen kypsiä. Meillä ei ole kiirettä mihinkään, Häyrinen painotti.

Lukon ja JyväsLentiksen välinen kamppailu alkaa Kostia Areenassa tutusti klo 16.