Kovaa kohinaa Matti Hietasesta

11.1.2020

Sunnuntain kuuma pähkinä – nähdäänkö Matti Hietanen Kostia Areenassa? Kuva: Asko Niemi.
Sunnuntain kuuma pähkinä – nähdäänkö Matti Hietanen Kostia Areenassa? Kuva: Asko Niemi.

Vilppulan Tähden yhdysmies Jari Ahvenjärvi on uunottanut Lukkoa parhaansa mukaan.

Tähden yhdysmies Jari Ahvenjärvi on juonikas kaveri.

Lipeäkielinen kuuluttaja pehmittää aina vierasjoukkuetta parhaansa mukaan Vilppulan hornankattilassa.

Ahvenjärvi hallitsee hämmentämisen jalon taidon myös muulla tavoin.

Tuore todiste tuli muutama päivä sitten, kun Ahvenjärvi lähetti viiden pyynnön jälkeen Tähden pelaajaluettelon sunnuntaista kakkossarjan kärkikamppailua varten.

Listassa oli peräti 15 nimeä, vaikka kokoonpanoon voi laittaa korkeintaan 14 kaveria.

Päähuomio keskittyä nopeasti listan loppuun, josta löytyi numerolla 37 Pälkäneen Luja-Lukon pahin painajainen – Matti Hietanen.

Hietanen tyrmäsi Lukon syyskauden huippukamppailussa täpötäyden Parkkivuoren katsomon edessä. Tiettävästi innokkaimmat Tähden kannattajat juhlivat tätä voittoa loppiaiseen asti.

Pälkäneläiset ottivat nimiluettelon tyynesti vastaan ja kirjasivat Hietasen luonnollisesti tutun timanttiseen ohjelmalehtiseen.

Mutta tuleeko Hietanen Kostia Areenaan sunnuntaina?

Nähtävästi sen tietää vain Hietanen itse. Vastaukseksi on tullut leveä hymy, kun asiaa on tiedusteltu Hakametsän jäähallin alakäytävällä.

Kun on yritetty selvittää Hietasen työvuoroja, kukaan ei ole osannut antaa yksiselitteistä vastausta.

Ahvenjärvi ehdotti Lukolle jo juhannuksen tienoissa, että markkinoidaan kaikkia Tähden ja Lukon kohtaamisia Hietasella. Tosin Tähden PR-pomo taisi olla silloin hiukan juhlatunnelmissa.

Tähden pelaajalistassa on muitakin mysteerioita. Lukon saamien tietojen mukaan kapteeni Teemu Vanhamäki viettää koko kevään Aasian eksotiikan keskellä.

Oskari Marjakoski ja Sami Valaranta lähtivät armeijaan Lukon linssiluteen Daniel Ransu-Kososen tavoin, mutta Tähti on saanut ennenkin miehiä kasarmin takapihalta mystisin konstein.

Niinpä Kostia Areenan illasta on tulossa todella kiehtova. Kärkikamppailu alkaa tutusti klo 16.

Lukko saa Pälkäneen liikuntasihteeristä Petri Ketolasta arvovaltaisen kutsuvieraan. Ketola palkitsee joukkueiden parhaat.