Suupaltti-Lehtilä voimiensa tunnossa – "Luulisi, että starat kiinnostavat"

3.2.2020

Tuomas Lehtilä tuli hienosti sisään KeiKa-kamppailuun. Kuva: Asko Niemi.
Tuomas Lehtilä tuli hienosti sisään KeiKa-kamppailuun. Kuva: Asko Niemi.

2.2. Keimolan Kaiku-Lukko 1–3 (21–25, 25–22, 24–26, 19–25)

Luja-Lukon kakkossarjajoukkueen suupaltti Tuomas Tumppi-Lehtilä ei pystynyt peittämän pettymystään, kun hän asteli sunnuntaina tyhjyyttään ammottaneeseen Kilterin koulun saliin.

Lehtelä kuvitteli, että Lukon ja Keimolan Kaikun välinen kärkikamppailu vetää lehterit pullolleen.

Mutta ei – katsojamääräksi ilmoitettiin 12, kun edes intohimoinen Lukko-fani Outi Pettersson ei ollut tällä kertaa paikalla.

– Eikö KeiKa ole hoitanut tiedotusta ollenkaan. Luulisi, että meikäläisen tapaiset starat vetävät lehterit täyteen luonnostaan, Lehtilä päästeli.

Lehtilä kuvitteli pääkaupunkiseudun väen kiinnostuvan toden teolla, kun pälkäneläiset magneetit saapuvat paikalle.

Mutta ei – nähtävästi vantaalaiset toipuivat vielä lauantai-illan rasituksista.

– Epäilen vahvasti, että kansa on sekoittanut minut Lehtelään. Siihen makaroonimaiseen letkukäteen. Ei kai kukaan lähde katselemaan niin velttoja kavereita. Näköjään pitää maksaa kova hinta, kun nimet ovat lähellä toisiaan, Lehtilä päästeli.

Viesti meni Lukko-legendoihin kuuluvan Kimmo Letku-Lehtelän suuntaan.

Oletko ihan varma, ettei nimesi unohtunut legendaarisen armeijakomennuksen aikana?

Terävä kysymys mykisti Lehtilän täysin.

– Tämä kaveri on täysin ainutlaatuinen Lukon historiassa. Yksitoista kuukautta armeijassa – ja siitä kaksitoista kuukautta metsässä, toinen Lukko-legenda Ville Veteraani-Mattila laukaisi.

Sinä aikana kovatkin kaverit saattavat unohtua.

Mutta ei hätää – Lehtilä on tekemässä vahvasti uutta nousua.

– Meiltä löytyy muutama Sohvaperunoihin sopiva kaveri, mutta minä en lähde siihen joukkoon. Panen itseni priimakuntoon kevääksi, Lehtilä vakuutti.

Lukon pukukopissa epäiltiin, että luottosentteri on saanut jo kutsun kertausharjoituksiin.

– Ei ole tullut vielä, mutta olen koko ajan valmiina. Olen pystyttänyt teltan kotipihalle ja yövyn siellä säännöllisesti, Lehtilä paljasti.

Mikäli pääkaupunkiseudun media olisi saanut vihiä tästä, Kilterin koulun edustalla olisi käynyt melkoinen vipinä.

Nyt odotetaan, ehtivätkö iltapäivälehdet Luopioisiin ennen kuin Sydän-Hämeen Lehti tekee kaverista näyttävän erikoisjutun.

Mutta herran jumala, Lehtilä on Lukolle hurja täsmäase kevään ratkaisupeleihin.

Kukaan ei ole kuullut hänestä eikä nähnyt häntä. Silti jokerisentteri pystyy hyppäämään kakkossarjan kärkikamppailuun lähes kylmiltään ja terävöittää verkkopeliä ratkaisevasti.

Jopa Lukon sentterisuuruus Reko Röpötti-Käenniemi oli äimän käkenä.

– On siinä huima jätkä. Voin taata, että panen myös hänen kielensä laulamaan kevään mittaan. Yksi Panama-keikka tekisi hänelle enemmän kuin terää, Käenniemi painotti.

Huima oli koko Lukon joukkue. Sunnuntainen voitto oli kiistattomasti kauden tärkein ja makein. KeiKa löi kaikki kortit pöytään lyödäkseen lohkojohtajan, mutta pälkäneläisjoukkueen kantti piti ihailtavasti.

Lukko nousi ensimmäisen erän voittoon neljän pisteen takaa ja toisti huikean kirin kolmannessa erässä. Silloin KeiKa taipui peräti kuuden pisteen johtoasemasta.

Huikea taistelu huipentui, kun Tomi Perkiö ratkaisi erävoiton näyttävällä paterihyökkäyksen torjunnalla.

– Se oli kamppailun kulminaatiopiste. Neljäs erä oli meiltä erinomainen: pallo kuoli, torjuttiin, puolustettiin ja varmistettiin hyvin. Teimme koko erässä vain kaksi suoraa virhettä. Noilla tilastolukemilla meidän olisi pitänyt voittaa noin 25–12, mutta vastustaja otti kuitenkin 19 pinnaa. Se kertoo pelin korkeasta tasosta, Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen summasi.

Lukko onnistui laajalla rintamalla. Ville Järnvall (19 pistettä) ja Perkiö (16) kantoivat päävastuun tuloksenteosta, mutta ei sovi unohtaa Lehtilän eikä hakkuriksi istutetun Joonas Järnvallin hienoa panosta.

Eikä kenenkään muunkaan.