Tuomas Alatalo tietää, miten Pälkäneellä voitetaan

11.2.2020

Hyvät naiset ja herrat – Tuomas Alatalo!
Hyvät naiset ja herrat – Tuomas Alatalo!

Tuore isä tuo nälkäisen rovaniemeläisjoukkueen LP Kangasalan vieraaksi historialliseen kamppailuun.

Tiedoksi Kostia Areenan yleisölle!

Kun Woman Volleyn valmentaja Tuomas Alatalo esitellään perjantai-illan liigaottelussa, kättään heilauttaa tuore isä.

Perheenlisäys kannattaa huomioida raikuvin suosionosoituksin.

Alatalo jos kuka ansaitsee muistamisen myös LP Kangasalan puolelta. "Tumppi" luotsasi joukkuetta kaudet 2013–15 komein tuloksin. Kangasala kaappasi tänä aikana SM-hopeaa ja Suomen cupin voiton.

Alatalon ja Pälkäneen lentopalloväen välillä on ollut aina lämmin suhde.

Kostia Areenan kyljessä sijaitseva Paelkaene Garden tuli valmentajalegendalle tutuksi paitsi katsojan myös pelaajan roolissa. Samettisorminen passari herätti runsaasti ihastusta pyörittäessään Oriveden Ponnistuksen kakkossarjajoukkueen peliä.

Gardenin yleisö muistaa elävästi erään perjantai-illan, jolloin Alatalo kiiruhti saliin suoraan Kangasalan treeneistä. Pelintekijä heitti toppatakkinsa tyynesti penkille, sitoi ripeästi tossunnauhansa, pyöräytti pari kertaa olkapäätänsä ja marssi rinta kaarella kentällä.

Ja voi luoja – virtuoosi järjesti heti orivesiläishyökkääjän tyhjälle verkolle.

Hölmöjen pälkäneläistorjujien eksyttämiseen ei vaadittu toki ihmeitä, mutta upea temppu nostatti tunnelman kattoon Gardenin kuuluisassa päätykatsomossa.

– Minulla on Pälkäneeltä ainoastaan mukavia muistoja. Olen napsinut sieltä pelkästään voittoja. Pyritään jatkamaan samaa linjaa, Alatalo herkutteli.

Aiotko tuoda myös WoVon suoraan peliin?

– Enpä taida tällä kertaa, vaikka se valmistautuminen sopi erinomaisesti minulle, Alatalo heitti.

Alatalo arveli tapaavansa perjantaina paljon tuttuja naamoja sekä Kangasalta että Pälkäneeltä.

Alatalo voi varautua Lukon perintäjoukkoihin jo Kostia Areenan ovella. Lihaksikas järkkäriryhmä käy varmistamassa, ettei huippuluotsi unohda hermostuksissaan rästissä olevia arpajaismaksuja.

Lukon ystävä on osallistunut kiitettävästi kinkkuarvontaan, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Kenties seuraavalla kerralla.

Minkälaisin odotuksin lähdette Kangasalan kimppuun?

– Todella nälkäisinä. Tappelemme pudotuspelipaikasta kynsin hampain loppuun asti. Vaikka hävisimme kaksi edellistä kohtaamista, pääsimme vastustajan peliin jo aika hyvin kiinni, Alatalo pohjusti.

Rovaniemeläisjoukkue on nyt neljän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se on tällä hetkellä Oriveden Ponnistuksen hallussa.

Viikonloppu on WoVolle huipputärkeä, sillä heti lauantaina odottaa vieraskamppailu OrPoa vastaan.

Perjantai-ilta on historiallinen, sillä Pälkäneellä pelataan ensimmäinen lentopalloliigan kamppailu kautta aikojen.

Esimakua saatiin reilu vuosi sitten, kun Kangasala pelasi Kostia Areenassa harjoitusottelun Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Kangasalan voittama kamppailu houkutteli silloin lehtereille komeasti noin 250 katsojaa.

Jännityskamppailu alkaa Kostia Areenassa perjantaina klo 18.30.