Nyt haetaan pudotuspeliasetelmia – Säilyykö Lukon puhdas kotitili?

22.2.2020

Lukon Juhani Salminen (vas.), Ville Järnvall, Daniel Kosonen, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi ja kumppanit metsästävät sunnuntaina jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoa. Kuva: Julia Jäärni.
Lukon Juhani Salminen (vas.), Ville Järnvall, Daniel Kosonen, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi ja kumppanit metsästävät sunnuntaina jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoa. Kuva: Julia Jäärni.

Hollolan Salpis saapuu sunnuntaina Kostia Areenaan viiden ottelun voittoputkessa.

Luja-Lukon kakkossarjajoukkue pelaa sunnuntaina runkosarjan viimeisen kotiottelun Hollolan Salpista vastaan ja pyrkii pitämään Kostia Areenan edelleen valloittamattomana linnakkeena.

Pälkäneläisten saldona on toistaiseksi kahdeksan voittoa kahdeksasta ottelusta.

Vahvassa vedossa oleva Salpis saapuu Pälkäneelle viiden ottelun voittoputkessa ja näin täynnä itseluottamusta.

Lukon lohkovoitto varmistui jo viime viikonlopun lepovuorolla, kun ykkösuhkaaja Vilppula Tähti kärsi 1–3-vierastappion juuri Salpikselle.

Silti panokset ovat kovat edelleen. Nyt haetaan mahdollisimman hyviä asetelmia kakkossarjakauden kruunaaviin pudotuspeleihin.

Maaliskuun puolivälissä alkavaan huipennukseen selviytyy kolmesta lohkosta kaikkiaan 16 joukkuetta.

Näille tehdään runkosarjatulosten perusteella ranking-järjestys yhdestä kuuteentoista. Neljännesvälierien ottelupareina ovat 1–16, 2–15, 3–14 ja niin edelleen.

Kun runkosarja on kääntynyt jo loppusuoralle, Raision Loimu nappaa suurella todennäköisyydellä paalupaikan. Lukko on vahvasti kiinni kakkostilassa, mutta se vaatii vielä lisäpisteitä kolmesta jäljellä olevasta kamppailusta.

Puolivälieräjoukkueet ratkaistaan yhden viikonlopun aikana (14.–15.3.) koti- ja vierasottelussa. Mikäli otteluvoitot ovat tasan 1–1 sunnuntaisen kohtaamisen jälkeen, pelataan heti perään kultainen erä 25 pisteeseen.

Samaa sapluunaa käytetään seuraavana viikonloppuna (21.–22.3.) puolivälierissä ja viikkoa myöhemmin (28.–29.3.) välierissä.

Välierien voittajat pelaavat kaksinkertaisen sarjan ykkössarjan jumbon kanssa. Näistä kolmesta joukkueesta kaksi parasta lunastaa ykkössarjapaikan ensi kaudeksi.

Runkosarjan päätöskierrokset tarjoavat Lukolle erinomaisen tilaisuuden kalavelkojen maksuun.

Lukko hävisi syksyllä Matti Hietasen tahdittamalle Vilppulan Tähdelle ja alkuvuodesta Korian Ponnelle.

Pälkäneläiset tekevät vielä toisen keikan Vilppulaan ja Korialle.

Lukon ja Salpiksen välinen kamppailu alkaa sunnuntaina tutusti klo 16.

 

Runkosarjan loppusuora:

Su 23.2. Lukko-Hollolan Salpis

Su 1.3. Vilppulan Tähti-Lukko

La 7.3. Korian Ponsi-Lukko