Lukko haki revanssin Kouvostoliitosta!

9.3.2020

Vahvasti hyökännyt Tomi Perkiö pokkasi Lukon parhaan pelaajan palkinnon Korialla. Kuva: Rami Myllymaa.
Vahvasti hyökännyt Tomi Perkiö pokkasi Lukon parhaan pelaajan palkinnon Korialla. Kuva: Rami Myllymaa.
Maistuu! Lukko pääsi kuittaamaan tammikuun lopun tappion komeasti. Kuva: Rami Myllymaa.
Maistuu! Lukko pääsi kuittaamaan tammikuun lopun tappion komeasti. Kuva: Rami Myllymaa.

7.3. Korian Ponsi-Lukko 0–3 (17–25, 20–25, 17–25)

Olisittepa nähneet Luja-Lukon maineikkaan pelintekijän Juhani Päivystysvuoro-Salmisen ilmeen, kun hän asteli lauantaina nolona Korian monitoimitalon prameisiin tiloihin.

Puoli Kouvolaa muisti Salmisen tammikuisen vierailun.

Silloin pälkäneläisjoukkueen herkkäsorminen kapellimestari kävi varta vasten parturissa ja saapui Suomen takapajulaan hyvissä ajoin ennen muuta porukkaa.

Salminen selitti tätä huolellisella valmistautumisella, mutta muut haistoivat heti palaneen käryn.

Jonglööri halusi päästä patsastelemaan median eteen.

Mutta kuten ehkä muistattekin, edes Kouvolan Sanomien avustaja ei ehtinyt paikalle samaan aikaan paikallisessa pikkuputiikissa avatun perhosnäyttelyn takia.

Tämä kaiveli Salmista edelleen, vaikka hän yritti keventää tunnelmaa rennoilla heitoilla ajomatkan aikana.

– Väkinäistä, väkinäistä.., kumppanit huomasivat nopeasti.

Suut pysyivät kuitenkin supussa, ettei tunteikas pelintekijä menetä pasmojansa jo ennen kuin auto ylittää Kouvostoliiton rajan.

Ai Kouvostoliiton?

Juuri niin. Sikäläiset betonimöhkäleet (jotkut kutsuvat niitä jopa asunnoiksi) muistuttavat erehdyttävästi edesmenneen Neuvostoliiton pikkukaupunkien rähjäisiä lähiöitä. Kukaan ei muuttanut niille alueille muuten kuin pakon tai kalashnikovin sanelemana.

Ponnen fanit yrittivät vakuuttaa vieraille, että he eivät olisi halunneet siirtyä missään tapauksessa Kouvolan alaisuuteen. Kuulemma pakko mikä pakko.

Tämä ei uponnut tunnetusti sivistyneille pälkäneläisille kertanielaisulla.

Eikä ollut syytäkään, vaikka Korian lehtereiltä löytyi myös yksi tuttu kaveri: Lukon takavuosien passari Juha Tuomioja.

Kyllä – hän on edelleen Lukon kanssa treenaavan veteraanipassarin Peippi-Pete Tuomiojan pikkuveli.

– Teillä on kova lössi. Ei ihme, että voititte lohkon, Tuomioja Junior suitsutti.

Onnistumisia tuli kautta linjan. Passari Jere Puolakka ja hakkuri Daniel Kosonen tulivat tuplavaihdosta upeasti sisään, kun Koria johti toista erää jo 11–6. Sentteri Reko Käenniemi napsi komeasti viisi torjuntaa.

Laituri Tomi Perkiö pokkasi sikäläiseltä raadilta parhaan pelaajan palkinnon tehtailtuaan saldon 15/+12. Komeinta jälkeä tuli lyöntipuolella. Hyökkäysprosentti nousi 72:een ilman yhtään virhettä.

Tuomiojan kauniit sanat pysäyttivät. Nyt on sopiva hetki antaa Lukolle vilpitön tunnustus hienosta runkosarjasta: 16 voittoa ja vain kaksi häviötä.

Tappioista toinen tuli Vilppulan Tähdelle (lue: takavuosien maajoukkuetähdelle Matti Hietaselle) ja toinen juuri Korialle. Silloin Lukon ykkösnyrkistä puuttui muutama palanen.

– Olen ylpeä koko joukkueen, valmennusstaffin ja taustojen toiminnasta. Vaikka kentällä oleva ryhmä on ulospäin näkyvin osa joukkuetta, niin jokaisen panos on merkittävä, Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen kehui.

Kausi huipentuu pudotuspeleihin. Loppusuora alkaa neljännesvälierillä Raision Loimun kakkosjoukkuetta vastaan. Lauantaina pelataan Raisiossa ja sunnuntaina Kostialla tutusti klo 16.

– Noissa peleissä ei saa mitään helpolla. On kuitenkin takuuvarmaa, ettei meiltäkään saa mitään helpolla, Kosonen vakuutti.