Romuttiko korona suuren haaveen? "Hieno kasvutarina"

12.3.2020

Keskiviikkoillan käskynjako Kostialla. Äänessä Marko Järvenpää. Kuva: Asko Niemi.
Keskiviikkoillan käskynjako Kostialla. Äänessä Marko Järvenpää. Kuva: Asko Niemi.

Marko Järvenpään piti johtaa Lukon peliä lauantaina Raisiossa, mutta hienon joukkueen kausi ainakin katkesi.

Vielä keskiviikkoiltana kaikki näytti hyvältä, kun hienon kauden pelannut Luja-Lukko valmistautui kakkossarjan loppuhuipennukseen.

Kostia Areenan komeisiin tiloihin saapuivat kaikki viisitoista joukkueen vahvuuteen kuuluvaa pelaajaa – ja vielä huippusparraajat päälle.

Kaikki tehtiin viimeisen päälle, jotta Lukko olisi huippuiskussa viikonlopun pudotuspeliavauksessa Raision Loimun kakkosjoukkuetta vastaan.

Virittäjänä oli monissa lentopallokarkeloissa karaistunut Marko Järvenpää, jonka piti tuurata työmatkalla olevaa Heikki Kososta lauantaihin asti.

Järvenpään oli tarkoitus hoitaa myös perjantain viimeistelyharjoitus ja johtaa peliä lauantaina Raisiossa, mutta tämä jäi lopulta pelkäksi suunnitelmaksi.

Tilanne muuttui täydellisesti torstaina, kun Lentopalloliitto päätti keskeyttää kaiken sarjatoiminnan toistaiseksi koronaviruksen takia.

Ratkaisu tuli sen jälkeen, kun hallitus suositteli aiemmin päivällä kaikkien yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Lukon hieno joukkue ei pääse taistelemaan kakkossarjan voitosta. Toki toivo elää edelleen, koska Lentopalloliitto käsittelee asiaa uudestaan ensi keskiviikkona.

Perään tuli vielä seuran määräys, että kaikki Lukon alaisuudessa tapahtuva harjoitustoiminta on keskeytetty.

Nämä ratkaisut olivat joukkueelle raskaita iskuja vuoden työn jälkeen.

Mutta näin on päätetty – ja näin mennään ainakin toistaiseksi.

On todella sääli, ellei joukkue pääse mittaamaan rajojansa tänä keväänä. Sitä varten on tehty kovasti töitä Kososen johdolla.

Kun Sammon keskuslukiossa työskentelevä valmentaja on nyt koulutyöhön liittyvällä laskettelureissulla Rukalla, Lukko löysi täksi viikoksi erinomaisen tuuraajan.

Järvenpäältä löytyy valmentajakokemusta lähes 20 vuodelta. Raikun koulun opettaja työskenteli pitkään LP Kangasalan naisten kanssa, käväisi välillä VaLePan liigajoukkueessa ja teki pitkän päivätyön Rantaperkiön Iskun kanssa.

Sitä ennen Järvenpää teki pitkän pelaajauran Kangasalla, Orivedellä ja Vammalassa.

– Pelasin hakkurina, keskitorjujana ja passarina. Hihalle minua ei päästetty koskaan jostain syystä, Järvenpää virnuili.

Nyt Järvenpää halusi auttaa Lukkoa.

– Olen tykännyt aina kasvutarinoista – ja Lukon tarina on yksi hienoimmista. Liikkeelle on lähdetty omin voimin pienestä salista (Paelkaene Garden) – ja tietä raivattu vähitellen eteenpäin, Järvenpää kehui.

Järvenpää antoi suuren tunnustuksen pälkäneläisten työlle.

– Ei ole lähdetty haalimislinjalle, vaan tehty töitä pikku hiljaa. Nyt joukkueella on loistava halli, hyvä valmentaja ja nuoria jätkiä vastuunkantajina. Ei muuta kuin eteenpäin – ja lujaa, Järvenpää tuumi.