"Tapetoi Sydärit olohuoneen seinälle"

18.3.2020

Siellähän se - oikeassa yläkulmassa: Asko Halinalle-Niemi. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.
Siellähän se - oikeassa yläkulmassa: Asko Halinalle-Niemi. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.
Asko Niemi sai lämpimät onnittelut Pälkäneen liikuntasihteeriltä Petri Ketolalta. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.
Asko Niemi sai lämpimät onnittelut Pälkäneen liikuntasihteeriltä Petri Ketolalta. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.

Lukon lentopallopomo Asko Halinalle-Niemi haali Sydän-Hämeen Lehtiä yhtä tarmokkaasti kuin Kimmo Letkukäsi-Lehtelä aikoinaan.

Luja-Lukon lentopallojoukkueen tarmokkaan PR-ryhmän jäsenet olivat ihmeissään pitkin keskiviikkoa.

Tärkeätä asiaa oli vaikka kuinka, mutta seuran lentopallopomosta Asko Halinalle-Niemestä ei kuulunut mitään.

– Ei kai Iharin omalle kontiolle ole vaan sattunut mitään. Pitäisiköhän käydä katsomassa, melkein naapurissa asuva Jari Perkiö kysäisi.

– Älä suotta. Nallehan on töissä. Tosin epäilen vahvasti, että hänellä on muuta puuhaa, PR-emäntä Outi Pettersson vastasi.

– Muuta puuhaa? Keskellä päivää? Perkiö hämmästeli.

– Niin, se on haalimassa Sydäreitä (= Sydän-Hämeen Lehtiä) pitkin Pirkanmaata. Haluaa varmaan tapetoida olohuoneensa seinät uudelleen, Pettersson lohkaisi.

Perkiö oli tutusti hitaalla sytytyksellä, mutta siinä vaiheessa hänelläkin välähti. Niemi oli tohkeissaan päästyään Sydärin haastatteluun ja saatuaan oman kuvansa kahteen kertaan samaan numeroon.

– Toisessa kuvassa piti olla ilmiselvästi vain Kunnon kuntalainen ja menestyneet juniorit, mutta kas kummaa – Nallehan siellä kurkkii kuvan yläkulmassa, Pettersson innostui.

Siinä vaiheessa Perkiölle palautui elävästi mieleen edellinen Sydäreiden haalimistapaus. Kun Lukon takavuosien keskitolpasta Kimmo Letkukäsi-Lehtelästä oli tavallista terävämpää tarinaa lehdessä, hänelle tuli hirmuinen kiire eräänä talviaamuna.

Lehtelä kiersi ympäri Pälkänettä ja keräsi lehdet pois niin monesta postilaatikosta kuin ehti kirpeän pakkasen keskellä.

– Miksi ihmeessä? Pettersson hämmästeli.

– Ei siinä mitään sen ihmeellisempää ollut kuin Lehtelän kiinnostus nätteihin daameihin. Hän pelkäsi, että tuore ihastus suuttuu tästä. Letkukäden pulssi hakasi rajusti vielä illan harjoituksissakin, Perkiö kuvaili.

Niin no – ehkä värikäs kerronta jätti hiukan tulkinnanvaraa.

Nyt sitä ei jäänyt tippaakaan. Toki Halinallekin konahtelee välillä, kun pelaajat eivät tee kaikkia asioita niin kuin on sovittu. Mutta pohjimmiltaan hän on erittäin herttainen ja sydämellinen kaveri.

Ja tekee valtavasti hommia Lukon eteen.

Iharin Kontioltakin löytyy musta puoli – hän kannattaa HPK:ta. Tätä Lukon tähtikaksikko Reko Käenniemi-Joni Sokka ei voi ymmärtää ollenkaan.

Tosin tämä on erittäin pieni harmi, koska kaveri ei ymmärrä jääkiekosta juuri mitään.