Kenelläkään ei ole tylsää Lukossa jatkavan kulttisentterin kanssa – "Piti painaa yksi jutipumppu"

14.5.2020

Miko Tero-Köykkä haluaa ottaa taas ison askeleen eteenpäin. Kuva: Rami Myllymaa.
Miko Tero-Köykkä haluaa ottaa taas ison askeleen eteenpäin. Kuva: Rami Myllymaa.
Turha yrittää. Miko Köykkä (kesk.) johtaa Lukon torjuntaa. Juhani Salminen (vas.) ja Ville Järnvall auttavat. Kuva: Rami Myllymaa.
Turha yrittää. Miko Köykkä (kesk.) johtaa Lukon torjuntaa. Juhani Salminen (vas.) ja Ville Järnvall auttavat. Kuva: Rami Myllymaa.
Täältä paukkuu! Miko Köykkä tinttaa pallon rataan. Kuva: Rami Myllymaa.
Täältä paukkuu! Miko Köykkä tinttaa pallon rataan. Kuva: Rami Myllymaa.

Lukon valmentaja Heikki Kosonen kehuu Miko Tero-Köykän isoja kehitysaskeleita.

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue haluaa helpottaa yllättävän kovaan mediarumbaan joutuneen Reko Röpötti-Käenniemen elämää.

Tiedotusvälineet ovat pommittaneet Käenniemeä joka suunnasta viime viikosta lähtien, kun pälkäneläisseura julkaisi sentterin jatkosopimuksen.

Niinpä Lukko lyö pöytään historiallisen kevään toisen diilin – ja kyseessä on nytkin keskitolppa.

Kostia Areenan väriläiskä Miko Tero-Köykkä taistelee verkon herruudesta myös tulevalla kaudella. Vaikka Köykällä on ikää vasta 19 vuotta, hän on hankkinut jo kulttipelaajan maineen erilaisilla tempauksillaan.

– On ollut hienoa seurata Teron kehitystä vierestä. Hyppypotentiaali on ollut tiedossa pienestä pitäen, mutta silti kahden viime kauden isot kehitysaskeleet yllättivät, Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen kuvaili.

Köykän 188-senttinen varsi riittää ulottuviakin hyökkääjiä vastaan lehtelämäisen kimmoisuuden ansiosta.

– Kun tämä korkealla liitävä ilopilleri saa viilattua muutamia asioita, niin vastustajat ovat ihmeissään korkealta lähtevien keskihyökkäysten kanssa, Kosonen kehui.

Niin – Tero.

Jopa Kosonen käyttää tätä nimeä.

– En käännä enää edes päätäni, jos joku kutsuu Mikoksi. Nähtävästi passikin pitää päivittää piakkoin sille nimelle, Köykkä heitti.

Kerro nyt ihmeessä, mistä moinen on peräisin?

– Se on Verneri Halttulan lanseeraama juttu. Kun olin pikkupoikana Ylöjärven Ryhdin äijien treeneissä, "Venni" uteli meikäläisen nimeä. En saanut ujona poikana oikein suutani auki. Venni päätteli terävänä jätkänä, että näytän jonkin elokuvan Tero-nimiseltä paksuposkiselta oravalta, Köykkä paljasti.

Köykkä latasi tänä keväänä kaikki paukkunsa kakkossarjan pudotuspeleihin ja oli siksi yksi joukkueen iloisimmista kavereista, kun ykkössarjapaikka varmistui.

– Näin GM:n viestin, kun olin Citymarketissa ostoksilla. Silloin piti painaa yksi jutipumppu ihmisten nähden. Ostoskoriin piti napata yksi ohranen, vaikka on tiukka peruskuntokausi meneillään, Köykkä hehkutti.

Pidetty keskitolppa painotti, että hänelle Pälkäneen huippupuitteissa jatkaminen oli päivänselvä juttu.

– On hienoa, kun voin jäädä kotiseudulle asunnon, töiden, kavereiden ja tietenkin kotijoukkojen takia. Olisi ollut iso prosessi, jos olisi pitänyt lähteä etsimään uutta seuraa toiselta puolelta maata.

Mitä odotat itseltäsi tulevalla kaudella?

– Haluan olla merkittävä palanen Lukon hienoa joukkuetta ja ottaa ison harppauksen eteenpäin. Odotan itseltäni kaappitorjuntoja ja pitkiä tuuletuksia. Ellei niitä näy, niin koitan sipaista edes alkulämmittelyn parhaat paterit, Köykkä innostui.