Tuomas Lehtilä täydentää Lukon vahvan sentterikolmikon – "Tässä kaverissa on paljon mittaamatonta potentiaalia"

19.5.2020

Hiljainen pommittaja – Tuomas Lehtilä. Kuva: Asko Niemi.
Hiljainen pommittaja – Tuomas Lehtilä. Kuva: Asko Niemi.
Toissa kauden Lukko-sentterit pääsivät yhteiskuvaan – Miko Köykkä (vas.), Ville Mattila, Reko Käenniemi ja Tuomas Lehtilä. Kuva: Asko Niemi.
Toissa kauden Lukko-sentterit pääsivät yhteiskuvaan – Miko Köykkä (vas.), Ville Mattila, Reko Käenniemi ja Tuomas Lehtilä. Kuva: Asko Niemi.

Pälkäneen oma poika keskittää energiansa turhan kohkaamisen sijasta treenaamiseen.

Ensimmäiseen ykkössarjakauteensa valmistautuva Luja-Lukko on aloittanut ryhmänsä rakentamisen aina legendaarisesta sentteriosastosta.

Pälkäneläisjoukkue tarjoaa helatorstain aattona jo kolmannen keskitorjujan sopimuksen.

Lukossa jatkavassa Tuomas Lehtilässä on paljon myyttisiä piirteitä. Kukaan ei ole saanut vielä kunnon otetta hiljaisesta arvoituksesta. Vuolijoen peräkulmilta löydetty liito-orava ilmestyy Kostia Areenaan vaivihkaa ja keskittyy turhan kohkaamisen sijasta treenaamiseen.

Lehtilä, 20 vuotta ja 188 senttiä, osallistui Lukon harjoituksiin parhaalla prosentilla, kunnes lähti alkuvuodesta 2019 armeijaan.

Sen jälkeen Parolan toiseen ohjusilmatorjuntapatteriin eksynyttä sotilasta ei ole juuri näkynytkään. Pälkäneen oma poika palasi kasarmin kätköistä alikersanttina ja on nyt valmis ottamaan päällikön roolin kentällä.

Lehtilän armeija-ajasta tuli yleinen vitsailun aihe Lukon pukukopissa. Sanavalmis konkaritolppa Ville Alapaula-Mattila totesi useamman kerran, ettei kukaan ole ollut varusmiesaikana enempää metsässä kuin Lehtilä.

– Tumppi palveli 12 kuukautta ja oli siitä ajasta 13 kuukautta teltassa, Mattila lohkaisi.

Niinpä Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kososella on nyt käsissään tavallaan uusi pelaaja.

– Ahkera maanpuolustus on hidastanut Tumpin läpimurtoa parin viime kauden aikana. Vihdoin päästään kehittämään mittaamatonta potentiaalia, kun hän pääsee harjoittelemaan kunnolla, Kosonen iloitsi.

Korkealla leijuva keskitolppa on Lukolle yllättävä ase koviin ykkössarjakamppailuihin.

– Torjuntapelaaminen on Tumpin vahvuus. Myös syöttö viuhuu välillä tuhoisasti, Kosonen tuumi.

Lehtilän junioriura sisälsi legendaariset seurat Luolajan Kajastuksen, Lempäälän Jyryn ja Akaan, mutta hiljainen pommittaja puhkesi kunnolla kukkaan vasta Lukon omasta mielestään hauskojen sanaseppojen keskellä.

– Totta kai nousu oli iso juttu joukkueelle ja myös itselle, mutta tämä ei tullut sattumalta. Ykkössarjapaikka on ansaittu kovalla ja systemaattisella työllä, Lehtilä painotti.

Kasarmin tunkkaisesta ilmasta vapautunut Lehtilä pääsee nyt treenaamaan täysipainoisesti ja odottaa itseltään harppausta seuraavalle tasolle.

Lehtilä tietää, että pisteet ovat nyt paljon tiukemmassa kuin tähän mennessä.

– On selvää, ettei yhtään voittoa heru ilmaiseksi. Meidän on oltava valmiina ensimmäisestä pallosta lähtien.

Lehtilä on merkittävä osa Lukon vahvaa sentterikolmikkoa. Pälkäneläisseura julkisti jo aiemmin Reko Käenniemen ja Miko Köykän sopimukset.