Röpötti innostui tutusta porkkanasta – Lukko avasi kevätkauden makealla vierasvoitolla

12.1.2020

Reko Röpötti-Käenniemi keskittyy syöttöön rumpalimestari Joni Gestraniuksen edessä. Kuva: Julia Jäärni.
Reko Röpötti-Käenniemi keskittyy syöttöön rumpalimestari Joni Gestraniuksen edessä. Kuva: Julia Jäärni.
Se on Siinä. Reko Käenniemi näyttää, kuka määrää. Tomi Perkiö (vas.), Juhani Salminen, Miko köykkä ja kumppanit liittyvät riemuun. Kuva: Outi Pettersson.
Se on Siinä. Reko Käenniemi näyttää, kuka määrää. Tomi Perkiö (vas.), Juhani Salminen, Miko köykkä ja kumppanit liittyvät riemuun. Kuva: Outi Pettersson.
Nappivaihto. Joonas Järnvall ratkaisi avauserän torjunnalla – kuinkas muutenkaan. Kuva: Outi Pettersson.
Nappivaihto. Joonas Järnvall ratkaisi avauserän torjunnalla – kuinkas muutenkaan. Kuva: Outi Pettersson.

11.1. Hollolan Salpis-Lukko 0–3 (24–26, 19–25, 24–26)

Pälkäneen kuuluisin tolppa Ville Matsu-Mattila tietää kokemuksesta, miten keskimiehistä saadaan parhaat tehot irti.

– Ei tarvita muuta kuin pieni olutporkkana, niin johan alkaa tapahtua. Kuten Röpötti (Reko Käenniemi) näytti Hollolassa. Jessus sentään – +11, Kostia Areenan ykköshahmo päästeli itsevarmaan tyyliinsä.

Mattila on ottanut haltuunsa sekä lentopallopuolen että punttisalin. Kiekot saavat kyytiä varsinkin silloin, kun ei ole ketään todistamassa.

Muskeli-Mattila on hiljentynyt vain muutaman kerran, kun Lukon ex-hakkuri Topias Tarratossu-Koukkula on huomauttanut hänelle vaatimattomista painomääristä.

Takaisin Käenniemeen. Kun tällä kaudella lähinnä Goodmanin kauppakeskuksessa kunnostautunut keskiseisoja sai tietää viikonlopun voittobonuksesta, hän pani heti hyrskyn myrskyn Salpahallissa.

Käenniemi tappoi yhdeksästä saamastaan passista kahdeksan, koppasi neljä torjuntaa ja – mikä hämmentävintä – veti kolme erää ilman syöttövirheen syöttövirhettä. Komean saldon 12/+11 kanssa kelpasi mennä kotiin.

– Ottaa päähän, kun minulle on merkattu yksi lyöntivirhe. En erehtynyt kertaakaan. Tämä on taas näitä tilastomiehen ihmeellisyyksiä, Käenniemi päästeli voimiensa tunnossa.

Kulttihahmoksi noussut Mattila puolusteli heti kollegaansa.

– Reko on aina parhaimmillaan, kun on kunnon porkkana. Onneksi Lukon johto tietää, miten keskarit motivoidaan, Mattila laukoi.

Entäs toisen tolpan Miko Tero-Köykän esitys?

– Pikku hiljaa parempaan suuntaan. Mutta hiukan askarruttaa, mitä sunnuntaina tapahtuu. Saa nähdä, miten vierihoito vaikuttaa nuoreen mieheen. Meikäläinen olisi ollut kunnon höykytyksen jälkeen loistotikissä, mutta ei näistä klopeista tiedä, Mattila puntaroi.

Lukko oli vielä hiukan jäässä pitkän pelitauon jäljiltä, mutta yksi osa-alue toimi suorastaan loistavasti. Pälkäneläiset koppasivat kolmeen erään komeat 17 torjuntapistettä. Näistä kirjattiin Ville Järnvallille peräti viisi.

Nämä lukemat toivat mieleen takavuosien Lukko-legendojen Marko Jussilan, Pekka Viitasen ja Hannu Ilosen torjuntailoittelun.

Makein koppi tuli avauserän päätteeksi, kun vaihdosta tullut Joonas Järnvall ratkaisi Lukon voiton vihdoin viidennestä eräpallosta.

Lukko kaatoi Salpiksen nimenomaan verkolla, sillä myös hyökkäyspeli oli selkeästi vastustajaa tehokkaampaa.

– Monta asiaa tehdään jo hyökkäyksessä hyvin, mutta työmaata riittää vielä. On löydettävä parempi rytmi passarin ja hyökkääjien kesken. Lisäksi peliä pitää levittää enemmän kakkospuolelle, Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen summasi.

Käenniemestä kohistiin aiheesta lauantai-iltana ja vielä sunnuntain vastaisena yönäkin. Laiturikaksikko Ville Järnvall (18 pistettä) – Tomi Perkiö (17) teki taas vahvaa jälkeä.

Juho Viitala veti toisessa erässä pitkän syöttöputken ja pohjusti tällä pälkäneläisten erävoiton.

Lukko kohtaa kevään ensimmäisessä kotiottelussaan Vilppulan Tähden tänään klo 16.